Mielipide

Koronakokoonpano sen osoitti - Jokerit voisi peluuttaa nuoria rohkeammin

KHL / Kolumni
Helsingin Jokerit joutui koronan vuoksi nostamaan kokoonpanoonsa useamman ensikertalaisen, joka suoriutui hyvin kovasta debyytistään SKA Pietaria vastaan. Tämä tuokin päänvaivaa Jokereiden urheilujohdolle, joka ei ole kovinkaan herkästi nostanut nuoria pelaajia kokoonpanoon.

Helsingin Jokerit lähti lähes kahden kentän ja kolmen puolustajan vajauksella SKA Pietaria vastaan käytyyn huippuotteluun. Jokerit tiedotti tehneensä koeaikasopimukset hyökkääjien Mika Partasen ja Matias Myttysen sekä puolustaja Joonas Järvisen kanssa.

Myttysellä ja Järvisellä on kokemusta KHL-kaukaloista, mutta Partanen teki KHL-debyyttinsä.

Lisäksi Jokerit toi peliin omista nuorista sekä Mestiksen Kiekko-Vantaasta hyökkääjät Rasmus Lahnaviikin ja Eetu Mäen sekä puolustajat Nuutti Viitasalon ja Mico Luodon.

Kaikille neljälle pelaajalle SKA-ottelu oli niin ikään debyytti KHL-kaukaloissa.

Peliaikaa nuorista kertyi eniten oikealta laukovalle Viitasalolle, kun hän kirjautti peliaikaa reilut 11 minuuttia. Hyökkääjät eivät juuri vastuuta saaneet, mutta esiintyivät kuitenkin ihan keskinkertaisesti kovassa KHL-ottelussa.

Pienen kertauksen saattelemana on hyvä siirtyä itse aiheeseen, eli päänvaivaan, mitä nämä nuoret kiekkoilijat luovat Jokereiden urheilujohtoon.

Jokereiden KHL-aikana on paljon keskusteltu juniorituotannon lopahtamisesta ja heikosta polusta A-nuorten ja Mestiksen kautta KHL:ään. Kuilu KHL:n ja Mestiksen välillä on toki iso, mutta tässäkin pelissä totuudeksi tuli se, että ei kahden jääkiekkoilijan välinen ero ole kovinkaan suuri, mitä tulee peruspelaamiseen.

On täysin selvää, että Mestis-pelaajilla Jokerit ei taistelisi mestaruudesta tai edes pudotuspelipaikasta KHL:ssä, mutta tämä peli osoitti jälleen sen, että mikäli näistä edellämainituista nuorista pelaajista jokainen saisi esimerkiksi kymmenen peliä KHL:ssä kauden aikana vyölleen, niin mahdollisuus oman tuotannon kasvuun olisi olemassa.

SKA on aina ultimaattinen testi mille tahansa jääkiekkojoukkueelle Euroopassa, eikä Jokerit oli parhaalla miehistölläkään turhan usein juhlinut pietarin jättiläistä vastaan.

Eivätkä nämä ole niitä pelejä, jolloin lähtökohtaisesti otetaan ketjullinen sarjaan vihreitä pelaajia kokoonpanoon, mutta Jokereiden kannalta esimerkiksi vieraskiertueella Sibiriä, Neftehimikiä, Vitjazia ja Sotshia vastaan nämä pelaajat olisi hyvä ajaa sisälle, ja tarjota paikkoja näyttää kuuluvansa edes kiertoon.

SKA-pelissä puolustaja Viitasalo pelasi todella laadukkaasti takalinjoilla. Luoto teki pari komeaa nousua ja toki hyökkäys-siniviivalla karmaisevan virheenkin, joka maksoi avauserässä maalin, mutta kaikesta huolimatta pelaajat näyttivät, että kokemuksen ja peliajan myötä heistäkin voisi kasvaa jotain suurta.

Oliko tämä herätys Jokereiden urheilujohtoon ja valmennusryhmään siitä, että myös näitä nuoria pelaajia olisi hyvä ottaa pelaavaan rinkiin? Jokereiden kannalta se olisi toivottavaa, sillä tämä avaisi portteja täysin uusiin ulottuvuuksiin, mitä tulee Jokereiden menestymiseen Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös