Mielipide

Korona katkaisi KooKoon unelmakauden, mutta joukkue on rakennettu menestymään

LIIGA / Kolumni
Viime kauden yllättäjä KooKoo menetti odotetusti monet kärkipelaajansa, mutta ensi kaudenkin kokoonpano on rakennettu voittavaksi.

KooKoo oli viime kauden keskeytyessä runkosarjan viidentenä ja oli Liigan paras joukkue sekä laukaisuhallinnalla että ylivoiman onnistumisprosentilla mitattuna. Ensimmäistä kertaa liigahistoriassaan KooKoo olisi päässyt pudotuspeleihin, mutta korona keskeytti kouvolalaisten unelmakauden.

Myös yksilötasolla Jussi Ahokkaan valmentama KooKoo pursui onnistujia, mikä näkyi kauden jälkeen monen kärkipelaajan menetyksenä.

Pistepörssin kärkikymmenikköön mahtunut Kim Strömberg lähti SHL:ään, samoin puolustajien pistepörssin voittaja Matt Caito ja ykkösmaalivahti Henrik Haukeland. Kärpät nappasi tsekkipuolustaja Libor Šulákin ja Lukko juonikkaan hyökkääjän Anrei Hakulisen. Lisäksi konkari Juha-Pekka Haataja on vielä ilman sopimusta.

On tyypillistä, että pienemmän seuran menestyessä parhaat pelaajat herättävät kiinnostusta rahakkaammissa ympyröissä. Poikkeuksellisempaa on, että kovat menetykset kokenut seura pystyy hyvillä hankinnoilla säilyttämään kilpailukykynsä.

Uudeksi ykkösmaalivahdiksi löytyi Timrån paidassa sekä SHL:ssä että HockeyAllsvenskanissa torjunut Victor Brattström. Isokokoinen ruotsalainen on Detroit Red Wingsin sopimuspelaaja ja lainalla KooKoossa kauden 2020−21. Kokeneen maalivahtivalmentajan Kari Lehtosen alaisuudessa Brattström on potentiaalisesti koko Liigan kärkivahteja.

Puolustukseen KooKoo hankki AHL:stä 24-vuotiaan Joni Tuulolan ja Tapparassa pienehköön rooliin jääneen kiekollisen puolustajan Alexander Ytterellin. Caiton hyökkäysosaaminen ei välttämättä korvaudu yksi yhteen, mutta puolustus on kokonaisuutena viime kaudesta vahvistunut.

Strömbergin, Hakulisen ja Haatajan mukana katosi 135 tehopistettä, mutta viime kaudella 20 osumaa viimeistelleen Trevor Mingoian jatkosopimus oli KooKoolle merkittävä saavutus. Uusista hankinnoista Aleksi Ainali ja Ahti Oksanen ovat jo pelanneet 30 pisteen liigakausia, mutta KooKoossa on mahdollisuus nostaa tasoa entisestään ja ottaa isompaa roolia.

Kasper Björkqvist puolestaan on Ahokkaalle tuttu luottoratsu ikäkausimaajoukkueista. Yliopistosarjassa isokokoinen hyökkääjä oli joukkueensa pistekärkiä, mutta viime kausi meni AHL:ssä loukkaantumisen vuoksi pilalle. Pittsburgh Penguinsin sopimuspelaajalle kausi Liigassa tutussa valmennuksessa on iso näyttöpaikka NHL:n suuntaan.

Viime kaudella KooKoo oli Liigan suurin yllättäjä, mutta alkavalla kaudella Kouvolan suunnasta osataan jo odottaa voittavaa kiekkoa. Sellaiseksi myös kokoonpano on pystytty rakentamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös