Mielipide

Korkeintaan Derek Mayer olisi ollut mieluisampi paluumuuttaja Tapparan puolustukseen kuin Blake Parlett

LIIGA / Kolumni
Blake Parlett täydentää Tapparan paluumuuttajakesää ja paikkaa erinomaisesti puolustuksessa tapahtuneita muutoksia.

Tappara on tulevalle kaudelle panostanut vahvasti paluumuuttajiin.

Ensin ykkösmaalivahdiksi värvättiin Dominik Hrachovina ja hieman myöhemmin hyökkäyksen lähtijöitä hankittiin paikkaamaan Jukka Peltola − seuran monivuotinen kapteeni ja monipuolinen kärkiketjujen laitahyökkääjä.

Puolustus vaikutti pitkään vajaalta, kun Valtteri Kemiläisen, Veli-Matti Vittasmäen, Alexander Ytterellin, Adam Polášekin ja Tuukka Mäntylän tilalle hankittiin vain jykevä tšekki Michal Moravčík ja lupaava mutta kokematon Santtu Kinnunen.

Paluumuuttajana Parlett oli Tapparalle ihanteellisin mahdollinen.

Paluumuuttajateema sai kuitenkin jatkoa, kun Tappara pestasi viimeisimpänä mestaruuskeväänä 2017 isossa roolissa pelanneen Blake Parlettin. Kesken kauden Tampereelle muuttanut kanadalainen ei vielä runkosarjassa näyttänyt parasta osaamistaan, mutta pudotuspeleissä Parlett oli elementissään − 18 pelissä syntyi tehot 5+3, ja kaksi osumista oli ottelun voittomaaleja.

Monipuolisen Parlettin lähtö mestaruuden jälkeen oli iso menetys − vaikka seuraavalle kaudelle Tappara hankkikin Mikko Lehtosen, Niko Mikkolan ja Vittasmäen −, ja kanadalaista on haikailtu takaisin.

Kemiläisen tai Ytterellin kiekollista panosta Parlett ei pysty korvaamaan, mutta oikealta laukova isokokoinen puolustaja pystyy pelaamaan isoja minuutteja roolissa kuin roolissa − kuten Polášek viime kaudella.

Tapparan viimeisimmästä mestaruudesta muistetaan kenties parhaiten erinomaisesti torjunut Hrachovina tai pudotuspelien parhaana pelaajana palkittu Peltola, mutta myös Parlettin yhden kauden uroteot ovat jääneet mieliin.

Paluumuuttajana Parlett olikin Tapparalle kuta kuinkin ihanteellisin mahdollinen.

Ainoastaan kaudella 1995−96 Tapparassa hurmannutta − runkosarjassa 17 maalia ja pudotuspeleissä tehot 3+4 neljään peliin tehnyttä − Derek Mayeria on kaivattu kiihkeämmin, mutta Mayer pelasi loppu-uransa Saksassa, eikä aikakonettakaan ole vielä keksitty.

Hrachovina, Peltola ja viimeisimpänä hankintana Parlett ovat kuitenkin vakuuttava yritys rakentaa uudelleen mestarijoukkue. Parlettin ohella kun puolustukseen hankittiin ruotsalainen Eric Norin, ja hyökkäykseen huhutaan vahvasti tšekkisentteri Michael Špačekia.

Palapelin palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös