Mielipide

Kokemusta ei edelleenkään kannata aliarvostaa kovien panosten otteluissa – tämän todistaa Karri Rämö TPS:n maalilla

LIIGA / Kolumni

Turun Palloseura on virittelemässä tämän kiekkokevään kovinta yllätystä Liigassa, kun se on laittanut välierissä ennakkosuosikki HIFK:n selkä seinää vasten. Yksi selitys muhivalle yllätykselle löytyy turkulaisten maalilta.

TPS:n mahdollisuuksien uskottiin heikkenevän entisestään, kun joukkueen ykkösvahti Andrei Karejev ei pystynyt aloittamaan välieräsarjaa. Talvella TPS:n riveihin saapunut konkari Karri Rämö on kuitenkin todistanut, että hän pystyy edelleen torjumaan huipputasolla, vaikka vielä runkosarjassa tästä ei juuri näkynyt viitteitä.

Myös välieräsarjan avausottelu oli Rämöltä muun joukkueen tavoin heikko, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa 159 NHL-ottelun mies on osoittanut arvonsa ja maalivahtien keskinäisessä taistelussa Rämö on lähes syönyt HIFK:n Frans Tuohimaan.

Rämön kohdalla ei todellakaan kannata aliarvioida kokemuksen merkitystä. 34-vuotias Rämö on pystynyt nostamaan tasoaan kriittisellä hetkellä, ja ennen kaikkea hänen pelistään paistaa rauhallisuus. Varsinkin sunnuntaina torjuttu nollapeli oli vakuuttava näyttö TPS-vahdilta.

Rämön viime aikojen otteet luovat myös mielenkiintoisen asetelman TPS:n maalivahtitilanteeseen. Vaikka Karejev pystyisi palaamaan kaukaloon, onko Rämö kaapannut ykkösvahdin tontin venäläiseltä?

Viikonlopun pelit todistavat myös, että kokemukselle on yhä tilausta alati nuorentuvassa Liigassa. Paineiden käsittely ja itsestään parhaan suorituksen irti saaminen kriittisimmillä hetkillä erottavat voittajat muista ja tässä tapauksessa kokemuksella on usein hyvin suuri merkitys. 

Vaikka Rämö ei aivan parhaiden päiviensä vedossa enää ole, tämän kauden kevyt peluutus saattaa kääntyä TPS:n eduksi. Kahden edellisen ottelun perusteella Rämö on saanut itsensä fyysisesti hyvälle tasolle ja itseluottamus on kunnossa.

Tämän myötä TPS:n paluu finaaleihin 11 vuoden korpivaelluksen jälkeen on hyvin lähellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös