Mielipide

Kohuhyökkääjä Lambertin lähtö puhdistaa JYPin ilmapiiriä

LIIGA / Kolumni

Liigan saralla tammikuun uutispommi kantautui Jyväskylästä, kun huippulupaus Brad Lambert vaihtoi hurrikaanipaidan entuudestaan tuttuun Pelicans-nuttuun. Lambert on kiekkoillut aiemmin Pelicansin junioreissa.

Vaikka tiedote kohuhyökkääjän siirrosta tuli yllättävänä ajankohtana, ei Jyväskylän pölyjen karistamista voi pitää šokkiyllätyksenä. Jatkoajan saamien tietojen mukaan Lambertin tilanne on kytenyt pinnan alla jo pidempään. Esimerkiksi joukkuekavereiden keskuudessa pelaaja ei ole ollut pidetyimmästä päästä.

Tämän lisäksi hyökkääjän siirtoa muualle on huhuttu jo pidemmän aikaa, mutta kerta toisensa jälkeen JYPin seurajohto on kiistänyt huhut. Kun huhut konkretisoituivat, Viitanen jäi vähäsanaiseksi ja Pelicans kielsi Lambertia koskevan haastattelupyynnön.

Urheilutoimenjohtajan vähäsanaisuudesta huolimatta seuran kanta kävi sopimuspurkua koskevassa tiedotteessa selväksi. Yleisen tiedotuskäytännön mukaisesti sopimusta ei oltukaan purettu yhteisymmärryksessä, vaan purkutahto vieritettiin nimenomaan Lambertin harteille.

Seuralle ja pelaajalle jäi ajasta hyvin vähän käteen. Seura ei saanut vietyä pelaajaa eteenpäin ja pelaaja ei lunastanut potentiaaliansa. Yhteinen aika muistetaan lähinnä vain ympärillä pyörineistä kohuista. 

Lambertin kerätessä isot odotukset puskista nousi hänen saappaitansa täyttämään hänen joukkuekaverinsa Joakim Kemell. Samaan aikaan, kun Lambert tuskaili pelinsä kanssa ja esitteli kansainvälisiä käsimerkkejä vastustajilleen, Kemell ihastutti maaleillaan ja huippuluokan maalintekotaidollaan jyväskyläläisyleisön. Kemellin varjoon jääneen hyökkääjän tuoma painolasti oli siis hyvä pudottaa pois.

Täysi-ikäistyneelle Lambertille seurasiirto on jo kolmas lyhyen ajan sisällä. Koko Suomi-kiekko toivoo, että turbulenssi olisi vihdoin ohi ja otsikot revittäisiin jatkossa potentiaalin edellyttämistä otteista kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös