Mielipide

Kisakolumni: tsemppaava Grimaldi ja rottamainen Bozon – peli näyttäytyy erilaiselta sen mukaan, mistä päin katsomoa sitä seuraa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

Kirjoittavien toimittajan akkreditointikortissa on pääsy neljälle alueelle. Mediakeskus ja ylhäällä päädyssä oleva mediakatsomo ovat tietysti paikkoja, mihin suurin osa toiminnasta keskittyy. Näiden lisäksi on haastattelujen tekoon suunniteltu mixed zone, jossa pelaajat ja toimihenkilöt kohtaavat median.

Neljäs alue onkin yleinen katsomoalue, ja kun päivän peleissä ei tungokseen asti katsojia ollut, tyhjille paikoille pääsi siellä missä halusi.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Yhdysvallat kohtasi Unkarin, ja keskittyminen suuntautui kohti Yhdysvaltojen vaihtopenkkiä. Ottelu lähti varsin nihkeästi käyntiin, ja ensimmäisen mainoskatkon aikana kuviot piirrettiin uusiksi. Myöhemmillä tauoilla ei samaan ollut enää tarvetta.

Conor Garland sai vastaanottaa tiukkaa palautetta apuvalmentajalta, ja David Quinnillä oli ajoittain asiaa apuvalmentaja Derek Lalondelle. Erätauon koittaessa Carter Mazur ei näyttänyt olevan tyytyväinen mailaansa, ja Rocco Grimaldi toimi tsempparina joukkueen matkatessa pelaajakäytävään. Toisella erätauolla samoja elementtejä ei nähty, ja selitys saattoi olla siinäkin, että Grimaldilla oli tapana lähteä jäältä ensimmäisten joukossa, mutta ensimmäisellä erätauolla hän jäi odottamaan erätaukohaastattelua.

Monella katsojalla voi olla tarkat tottumukset siitä, missä peliä seuraa.

Drew O'Connorin maila on pienen fanin toiveissa, mutta sitä hän ei näyttänyt saavan. Sen sijaan toiselle fanille lähti Casey DeSmithin maila jo toisella erätauolla. Unkari-ottelussa varamaalivahtina ollut DeSmith oli ilmeisen luottavainen, ettei joudu kehiin.

Ranskan ja Tanskan kohtaamisessa suuntasin lähelle ottelun tilastoihmisiä. Syöttäjien nimeäjillä kävi koko ajan puhe siitä, kenellä kiekko on. Syöttäjiin ei tarvinnut tehdä muutoksia jälkikäteen, joten tämä osasto hoiti tehtävänsä hyvin. Suoritusta olivat "auttamassa" Morten Jensen ja Lucien Onno, jotka olivat syyllisiä siihen, että vastustaja sai maalin, johon ei merkitty syöttäjiä. Jensenin tapauksessa oli myös epäonnea mailan katkettua.

Samalla pystyi pitämään tarvittaessa näköyhteyden Ranskan joukkueen videovalmentajiin, joiden päätehtävänä oli arvioida oliko Tanskan tekemissä maaleissa mitään kyseenalaista. Tanskan avauserän maalit saivat videoiden kelailua osakseen, mutta lopulta haastoihin ei nähty syytä.

Kevin Bozon puolestaan otti puolestaan yhden kisojen hämmentävimmistä rangaistuksista. Nikolaj Ehlersin kanssa käydyn väännön jälkeen Bozon nakkasi Ehlersin hanskan Ranskan vaihtoaitioon, ja tuo rottailu ei mennyt läpi. 

Jos television kisalähetyksessä olisi oma "mitä ihmettä?" -listauksensa, ansaitsisi tämä tempaus paikkansa siellä. Paikan päältä raportoitaessa jäävät lähetykset toki vähälle huomiolle.

Ruotsin ja Itävallan ottelussa näkökulmaksi muuttui ensimmäinen katsomorivi siinä päädyssä, johon Ruotsi hyökkäsi kaksi erää. Rajuimmissa päätyyn kohdistuvissa rytinöissä olivat osallisina Anton Lindholm, Ali Wukovits, Patrik Nemeth ja Thomas Raffl.

Läheltä pystyi havainnoimaan myös, että Jacob Silfverbergin hammassuojat roikkuivat välillä ulkona ja että Ruotsin maalivahti Jesper Wallstedt seurasi pelejä pystymmästä asennosta kuin virkaveli Bernhard Starkbaum kiekon liikkuessa toisessa päässä.

Päätykatsomo-osaston nuoret fanit joutuivat pettymään, kun suojaverkkoihin osuneet kiekot eivät päätyneet katsomon puolelle vaan jäivät kentälle. Rasmus Sandin puolestaan räväytti kisojen komeimpiin taklauksiin kuuluvan iskun, ja tällekin pitäisi olla käyttöä top 5 -listoilla.

Monella katsojalla voi olla tarkat tottumukset siitä, missä peliä seuraa. Paikkojen vaihtelu kuitenkin elävöitti kokemuksia, ja se on suositeltavaa muillekin.

Päivän tulokset:

Lohko A:

Yhdysvallat−Unkari 7−1
Ranska−Tanska 3−4 ja.
Ruotsi−Itävalta 5−0

Lohko B:

Slovenia−Kanada 2−5
Norja−Sveitsi 0−3
Tšekki−Kazakstan 5−1

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös