Mielipide

Kisakolumni: Vuoden 2023 MM-kisojen suurin vetonaula ei ole yksikään NHL-tähti tai hienosti pelaava joukkue

MAAJOUKKUE / Kolumni

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

Jääkiekon MM-kisojen ensimmäisten päivien yksi suurimmista ilmiöistä on ollut räväkkä maskotti. Kyseessä on siili nimeltään Spiky.

Mikä Spikystä sitten tekee niin erikoisen? Onhan maskotteja ollut pitkään ja muun muassa Pelicansin Pekko Pelikaani on noussut käytöksellään jopa some-ilmiöksi?

Spikyn erottaa muista se, että se on suunnittelu ikään kuin oltaisiin katsottu valtameren toiselle puolelle, kirjattu ylös eri maskottien erikoisimmat piirteet ja lyöty ne yhteen. Spiky kuulutetaan jokaiseen otteluun sisään räväkällä huudolla, jonka jälkeen se säntää yleisön sekaan ja aloittaa sirkuksen, jonka aikana voi tapahtua kirjaimellisesti mitä vain.

Spiky tanssii ja huudattaa yleisöä. Tämän lisäksi se saattaa kosia yhtä kannattajaa ja kiillottaa toisen kaljua paidallaan. Spiky hyppiin kuvaajien päälle, räyhää toimittajille viittomakielellä, ottaa ihmisiä hellään syleilyynsä, pomppii penkkien päällä, laskeutuu portaita kuperkeikoilla ja löytyy kerta toisensa jälkeen keskeltä eri maiden kannattajien karnevaaleja.

Spiky käyttäytyy kuin mädän omenan syönyt hevonen 

Spiky ei hetkeksikään lopeta toimintaansa. Kun siili on kerran päästetty hallin puolelle, se riehuu, luo tilanteita ja varastaa huomiota, vaikka kentällä tapahtuisi mitä. Spiky käyttäytyy kuin mädän omenan syönyt hevonen. Ihmiset ovat rakastuneet siihen hullun lailla.

Kannattajat rakastavat Spikyä, sallivat sen käytöksen ja lähes pyytävät sitä lähelleen tekemään arvaamattomia asioitaan. Ihmiset haluavat jatkuvasti Spikyn kanssa kuvaan ja kuvaavat itse siitä videoita, sekä haluavat haleja tai heittää ylävitosia. Sen pitää juosta ihmisjoukon läpi hissiin päästäkseen tauolle ennen seuraavaa suoritusta.

Näiden kisojen keula, kasvot tai vetonaula eivät tänä vuonna ole yksittäiset supehtähdet, vaan maskotti Spiky. Sen nimeä huudetaan jatkuvasti ja ihmiset tonkivat kannattajatuotekaupan kiekkolaaria löytääkseen viimeiset Spikyn naamalla varustetut kiekot. Sen naama komeilee niin mediakuutiolla kuin ihmisten vaatetuksessa.

Ja hyvin suurella todennäköisyydellä myös suurimman osan paikan päällä olevien kasvojen edessä.


GER
2-3

USA

FIN
1-2
vl

SWE

SVK
1-2
vl

CAN

CZE
3-4
ja

LAT

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös