Mielipide

Kisakolumni: Tampereella nähtiin näytös, jonka olisi pitänyt huipentaa alkulohko

MAAJOUKKUE / Kolumni
MM-kisatorstain mielenkiintoisin ottelu oli ehdottomasti Tanskan ja Saksan kohtaaminen Tampereella. Ottelun merkitys oli tiedossa molemmille joukkueille, mutta se pelattiin väärässä kohtaa turnausta.

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

Ennen eilisiltaista kohtaamista Tanskalla oli pisteitä koossa kahdeksan, kun Saksa oli edelleen pisteittä. Pelkkää sarjataulukkoa katsomalla maallikko ei olisi osannut ajatella ottelua merkittäväksi. Asetelma oli todella hämäävä.

Tanska oli kohdannut lohkon etukäteisarvioiden mukaan kolme heikointa maata, siinä missä Saksalla oli ollut vastassa kolme kovinta. Saksa piti kaikkia vastustajia tiukoilla, mutta pisteisiin se ei riittänyt.

Saksa ja Tanska olivat siis etukäteen neljänneksi ja viidenneksi parhaat maat lohkossa. Tämän takia ottelun pystyi merkitsemään tärkeimmäksi, kun piti silmällä näiden kahden maan joukkueiden pudotuspelihaaveita.

Viime vuonna Helsingissä alkulohko huipentui samassa asetelmassa olleiden Tanskan ja Slovakian kohtaamiseen. Kyse oli silloin vain siitä, että alkuperäisessä rankingissa sijoilla viisi ja kuusi olleet maat hyppäsivät sopivasti ylöspäin, kun Venäjä oli korvattu MM-kisoissa Ranskalla.

Torstaisen ottelun draaman kaari oli ratkaisuottelulle hieno. Tanska eteni johtoon, minkä jälkeen Saksa dominoi toista erää miten tahtoi ja teki kolme ansaittua maalia, vaikka olikin nähtävissä, että Tanskan maalivahti ei ollut parhaimmillaan.

Tanska tuli erän toisella laukauksellaan maalin päähän toisen erän lopussa, ja kolmas erä olikin juuttien hallintaa. Tanska tuli tasoihin, mutta ilo kesti vain 20 sekuntia ennen Saksan uutta johtomaalia. 

Viimeisen parin minuutin aikana nähtiin vielä Tanskan rangaistus, Saksan tyhjiin tehty maali, Tanskan uusi kavennus ja uusi saksalaisten tyhjiin tekemä osuma. Näin Saksa otti elintärkeän voiton, ja Tanskan tehtäväksi jää yrittää poimia pisteitä itseään suuremmilta kiekkomailta ja samalla toivoa Saksan kompastuvan omissa helpommissa otteluissaan.

Turnauksen ottelujärjestys teki sen, että kiekkonäytös ei saanut sellaista yleisön huomioita kuin mitä se olisi ansainnut. Eikä asiaa helpottanut yhtään sekään, että Suomella ei ollut torstaina peliä, joten päiväliputkaan eivät tehneet kauppaansa hyvin.


HUN
1-7

SWE

DEN
4-6

GER

CZE
6-2

SLO

SUI
4-2

SVK

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös