Mielipide

Kisakolumni: Keittoa, kisahuumaa ja kylmiä väreitä

MAAJOUKKUE / Kolumni
Latvian pääkaupungissa Riiassa pelataan kaikki MM-kisojen B-lohkon ottelut. Kuluttajanäkökulmasta turnaus on timanttisen säihkyvä onnistuminen.

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

MM-kisojen B-lohkon ottelut pelataan Latvian Riiassa. Latvian pääkaupungissa on onnistuttu luomaan kannattajien näkökulmasta erittäin hieno ja viihtyisä kokonaisuus.

Ovet Arena Rigalla aukeavat noin kaksi tuntia ennen päivän ensimmäisen ottelun alkua. Tai siis Fan Zonen sisäänkäynti, minkä kautta on käveltävä päästäkseen halliin sisään, avataan silloin. Näin myös hallilta poistuttaessa astutaan suoraan Fan Zonelle. Hallin sisäänkäynti on tilavan alueen laidassa, joten ruuhkaisan alueen läpi ei ole pakko ahtautua halutessaan otteluun.

Fan Zonelle kannattaa pysähtyä ennen ottelun alkua, sillä siellä on halvan ruoan ja virvokkeiden lisäksi tarjolla live-musiikkia tai DJ niin otteluiden alussa, välissä kuin päätyttyäkin. Tilaa on hyppiä, huutaa ja tanssia, mutta on mahdollista myös istua rauhassa pöytien ääressä. Yön pikkutunneille soiva musiikki raikaa tien toisella puolella olevan mediakeskuksen sisätiloihin saakka.

Avoimella alueella on tuhansittain aurinkoisesta säästä nauttivia kisakävijöitä. Ainoa seinillä ja katolla rajoitettu tila on fanituotekauppa. Musiikkia ja diskovaloja on tarjolla vielä pitkään viimeisen ottelun päätyttyä.

Järjestelyn mahdollistaa Arena Rigan sijainti. Se on lähellä ydinkeskustaa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hallin vieressä on paljon tasaista tilaa, jonne voi pystyttää kojuja, festivaalilavan ja pöytätilaa.

Latvialaisen kisajärjestelyn toimivuus on mitattavissa helposti, nimittäin katsomalla ympärilleen ja kuuntelemalla. Otteluissa on älytön meteli ja hymyileviä tapahtumaan eläytyviä ihmisiä on paljon niin hallilla kuin Fan Zonellakin. Arenan kattoa hipovan tunnelman aistii jatkuvasti. Päivän päätyttyä ei tekisi mieli jättää pauhaavaa musiikkia ja karnevaalitunnelmaa taakseen.

Latviassa kisakävijä voi elää kuin musiikkifestivaaleilla ja käydä välissä katsomassa jääkiekkoa, tai sitten vain mennä peliin ja lähteä kotiin. Tai mitä tahansa siltä väliltä.


GER
7-2

HUN

SLO
0-1

SVK

CZE
2-4

SUI

USA
9-0

FRA

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös