Mielipide

Kiitos ja hyvästi HIFK 2020-21: Alkukauden pelaajaruletista muodostui voittava ja yhtenäinen joukkue

LIIGA / Kolumni
Alkukauden NHL-lainat, Pikkaraisen vakuuttava pelitapa ja kevään koronakurimus tekivät HIFK:n kaudesta todella värikkään.

Helsingin IFK nappasi lopulta värikkään kauden päätteeksi Liigan pronssimitalit. Stadilaiset pelasivat helmi-maaliskuussa sarjan laadukkainta jääkiekkoa, mutta joukkueeseen iskenyt koronavirus latisti selvästi joukkueen peli-ilmettä. Mitä Jarno Pikkaraisen viimeisenä kautena oikein tapahtui?

Kauden kohokohta: 12 ottelun pisteputki

Helsinkiläisten kauden kohokohta oli selvästi helmikuusta käynnistynyt maaginen pelivire. 17. helmikuuta HIFK kaatoi Kouvolassa KooKoon, ja tästä vierasvoitosta käynnistyi 12 ottelun pisteputki, jonka aikana HIFK voitti peräti 11 ottelua. Pelillisesti HIFK pelasi kyseisen putken aikana todella laadukasta jääkiekkoa. HIFK:hon iskenyt koronavirus katkaisi lopulta tämän upean putken, kun helsinkiläiset joutuivat antamaan Kärpille luovutusvoiton.

Kunniamaininta: Micke Åstenin nousu pudotuspeleissä. Pitkän linjan HIFK-soturi ei ole perinteisesti mässäillyt pisteillä, mutta nyt Åsten nakutteli kevään pisteen ottelukeskiarvolla ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja Sebastian Dykin jälkeen. 

Vuoden synkin hetki: Ratkaisevan välieräottelun jatkoaikamaali

HIFK:n kausi päättyi katsojien kannalta kirjaimellisesti synkkään hetkeen, kun C Moren häiriöiden seurauksena TPS–HIFK -välieräsarjan ratkaisu jäi kannattajilta näkemättä. Mestaruusunelmat tulivat tiensä päähän synkkänä maanantai-iltana. 

Kunniamaininta: Se koronanpaholainen, johon iso osa joukkueesta sairastui, ja joka väistämättä vaikutti punapaitojen pelaamiseen kauden loppuvaiheilla. Erityisesti Anton Lundellin kohdalla korona kirpaisi pahasti, sillä sentteri joutui olemaan sivussa jo maajoukkuevelvoitteiden ja karanteenien vuoksi pitkän pätkän, mikä piteni entisestään tartunnan myötä. 

Vuoden päästä kukaan ei muista: Anton Lundellin heikot otteet pudotuspeleissä

Loistavan runkosarjan pelannut Anton Lundell oli pudotuspeleissä yksi HIFK:n heikoimmista suorittajista. Superjuniori on kertonut itse, että sairastuminen koronavirukseen vei parhaimman terän pelaamisesta.

Runkosarjassa "Lunkka" iski 26 ottelussa hurjat 16 maalia. Pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa Lundell iski vain yhden osuman. Ensi kaudella Lundell pelaa jälleen omalla tasollaan, eikä kukaan muista synkkää kevättä. 

Kunniamaininta: Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys tuo tulosta. Vaikka viimeinen askel on vielä ottamatta, HIFK on noussut kestomenestyjien joukkoon, ja organisaatioon on kasvanut voittavia pelaajia. Tuskin tarvitsee mennä edes kovin pitkälle syksyyn, kun osa faneista vaatii jo kaikille kenkää. 

Silloin nauratti: Tyrmäävä voitto Jukureista!

Marraskuussa HIFK kaatoi kotiyleisön edessä Mikkelin Jukurit lukemin 11–1. Ottelua ennen HIFK-kannattajat olivat ihmeissään, sillä helsinkiläiset lähtivät otteluun kolmella ketjulla. Ottelun tehomies oli Anton Lundell, joka saalisti ottelussa käsittämättömät 2+4 tehot.

Kunniamaininta: Yohann Auvitun paluu punapaitaan julkisettiin tammikuun lopulla. Ranskalaispakki lähti vajaat viisi vuotta aiemmin HIFK:sta parhaan puolustajan pysti olkalaukussaan ja hänen oli määrä olla se puuttuva palanen helsinkiläisten takalinjoille. Hymy kuitenkin hyytyi nopeasti, jo viidennessä ottelussa Aleksi Anttalaisen törkyniittiin.. 

» Lähetä palautetta toimitukselle