Mielipide

Kemiläisen paluu ja toimivat tutkaparit − Tappara on valmis pudotuspeleihin

LIIGA / Kolumni
Tappara saa pudotuspeleihin kaikki tärkeimmät pelaajansa, ja laajassa kokoonpanossa on jo monta yhteenhitsautunutta tutkaparia.

Valtteri Kemiläinen palasi Tapparan puolustukseen parin kuukauden tauon jälkeen runkosarjan viimeiseen paikallispeliin ja otti pelin totaalisesti haltuunsa tehoillaan 2+1. Tuplapeleissä Kärppiä vastaan hanakasti laukonut puolustaja jäi ilman pisteitä, mutta jätti väkevän statementin, että edes kahden kuukauden pelaamattomuus ei horjuta Tapparan ykköspuolustajan suoritustasoa.

Kemiläisen läsnäolo kokoonpanossa vakautti paitsi puolustajaparit myös avauspelaamista. Tapparan hyökkäysketjut sen sijaan ovat eläneet koko kauden − osin pakon sanelemana ja osin valmennuksen aloitteesta. Usein ketjuja on sekoitettu myös kesken otteluiden pyrkimyksenä piristää pelaamista.

Kauden mittaan on kuitenkin alkanut muodostua toimivia tutkapareja. Esimerkiksi ykkösketjussa kultakypärä Anton Levtchi ja paras maalintekijä Patrik Virta pelaavat jouhevasti ja tehokkaasti yhteen. Pitkään Kristian Tanus oli Levtchin tehokas ketjukaveri, mutta ajankohtaisesti nuorukaisella on menossa vaikeampi jakso.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Kristian Kuusela otti Tanuksen paikan ykkösketjussa, mutta edeltävissä peleissä Kuusela pelasi erityisen hyvin kapteeni Jukka Peltolan kanssa. Kokoonpanon leveys onkin iso etu pudotuspelejä ajatellen.

Yllättävämpi tutkapari on viime viikkoina ollut Otto Rauhala ja Jiří Smejkal. Luotettavana kahden suunnan sentterinä tunnettu Rauhala on kahdeksassa viime pelissä kerännyt tehot 1+5 ja Smejkalin saldo kymmenestä viime pelistä on 2+5. Nuori Jere Henriksson täydentää kolmikon energiallaan ja näyttöhalullaan.

Vaikean kauden pelannut maalitykki Charles Bertrand puolestaan on löytänyt paikkansa nelosketjusta. Tuplapeleissä Kärppiä vastaan ranskalainen latoi tehot 1+2, mikä voi kantaa parempana itseluottamuksena pudotuspeleihin.

Tappara pääsee lähtemään pudotuspeleihin käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Ainoastaan puolustaja Ben Blood on sivussa, mutta erityisesti hyökkäyksessä on erinomaiset mahdollisuudet kierrättää pelaajia ja hakea toimivia koostumuksia.

Monta tutkaparia onkin löytynyt juuri parahiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös