Mielipide

Kausi alkaa – onko KalPalla riittävästi kärkipelaajia terveenä?

LIIGA / Kolumni
Suuri loukkaantumissuma koettelee KalPaa ja tuo ylimääräistä murhetta kauden aloitukseen.

Liigakauden alku on ihan oven takana ja joukkueet ovat valmiina taistelemaan Kanada-maljasta. Tai ainakin lähes kaikki joukkueet ovat valmiina. KalPan osalta tilanne on heikompi. Sairastuvalla on väkeä enemmän kuin VR:llä on toimivia junia.

Harjoitusottelut menivät suurimmaksi osaksi penkin alle, mikä on ihan ymmärrettävää, kun ketjukaverit vaihtuvat joka peliin. Joukkue ei ole päässyt muodostamaan yhteyttä henkisellä tasolla, sillä he eivät ole ennättäneet viettää aikaa koko ydinporukalla.

Mitä tämä sitten tarkoittaa kauden aloitusta ajatellen?

Kauden ensimmäiset ottelut menevät vielä harjoitellessa ja ketjukoostumuksia kokeillessa. Epäonnistuneet yhdistelmät vaikuttavat koko pelin kulkuun, eikä peliä saada käyntiin missään vaiheessa. Mitä kauemmin joukkue on rikkinäinen, sitä kauemmin menee, että ketjut saadaan toimivaksi. Toki kaikkien pitäisi osata pelata yhteen, mutta karu totuus on, että tietyillä pelaajilla on olemassa syvempi yhteys.

Moni avainpelaaja on tällä hetkellä sairastuvalla. Muutama heistä saattaa päästä mukaan kauden avaukseen, mutta onko puolikuntoisista pelaajista sitten hyötyä? Suurin menetys joukkueelle on Jaakko Rissasen poissaolo. Hän on ehdottomasti joukkueen yksi tärkeimmistä palasista. Rissanen on niitä pelaajia, joiden paluu on odotettavissa ensimmäisten joukossa. Hänen lisäkseen Alexander Ruuttu sekä Balazs Sebok ovat mahdollisesti mukana Liiga-avauksessa.

Mikäli mainitut pelaajat eivät ole pelikunnossa, päävalmentaja Sami Kapasella on tiukka mietinnän paikka. Kenestä on ykkösketjun keskelle? Keneltä löytyy tarvittavat ominaisuudet olla joukkueen johtohahmo? Johtava keskushyökkääjä tarvitaan jo heti ensimmäisiin otteluihin.

Loukkaantumissuma on huonoa tuuria tai sitten kesäharjoittelussa on tehty jotain todella pahasti väärin. Normaalisti sairastupa alkaa täyttymään tätä tahtia vasta Liiga-kaudella, ei ennen sitä. Nyt KalPan on vain toivottava, että loukkaantuneet pelaajat pääsevät palaamaan mahdollisimman pian takaisin. Muuten on avattava kukkaron nyörit ja lähdettävä pelaajakaupoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös