Mielipide

Katastrofin jälkeinen aamu valkenee ässämiehistössä

LIIGA / Kolumni
Lukko-peli tuli sittenkin parhaaseen mahdolliseen paikkaan Ässien sysimustan alkukauden ohjelmistossa. Yhdestä hyvästä pelistä ei silti kannata liikaa huumaantua.

Joskus kriisin jälkeen on annettava tilanteen tasaantua ja pölyn laskeutua. Ja mietittävä ratkaisut ja korjausliikkeet vasta, kun pahin ahdistus on selätettynä.

Ässille ei yksinkertaisesti ollut mahdollista tarjoutua parempaa tilaisuutta kauden ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon. Tai ylipäätään kolmanteen voittoon, missä tahansa vaiheessa ottelua.

Mikäli porilaisjoukkue ei syty kannattajien positiivisesta tempauksesta lauantain aamutreeneissä sekä paikallispelistä niin ikään kompuroinutta rakasta vihollista vastaan, voi vaihtaa lajia.

Juhani Tamminen sanoi joskus, että "four passes break any defence". Ässien kohdalla välillä riittää yksikin syöttö.

Lukko kun on kaadettavissa juuri sillä tyylillä, millä Ässät pääsääntöisesti pyrkii kotonaan pelaamaan.

Keskiviikkoisen Pelicans-ottelun aloitus ylivarovaisella trapilla oli huono ja tehoton kokeilu.

Vaikka aurinko jälleen pilkistää pimennysverhojen takaa, voi liiallisen hyväntuulisuuden toistaiseksi unohtaa. Ässillä on peruspelissään edelleen järkyttäviä ongelmia, vaikka vaikeuksista pahin, pelillinen kipsi ja pelokkuus murenikin.

Joukkueen harjoituksistahan ei nykyahdinkoa ole voinut päätellä millään tavalla. Siellä pelaajilla on ollut olosuhteisiin nähden kelpo tunnetila, kun omista ja kaverin onnistumisista iloitaan ja maaleja tuuletetaan.

Kokeneet pelaajat tekevät juuri oikeita asioita ja puskevat ryhmää eteenpäin täsmäohjeilla. Toki tämä johtuu myös siitä, että joukkueessa on tällä hetkellä suhteellisen vähän nuoriso-osastoa. Suurin osa joukkueesta on ollut liigajäillä jo vuosien ajan.

Padan suuri murheenkryyni on puolustaminen, sillä siinä on onnella ja sattumalla liian suuri rooli ja merkitys. Viisikkopuolustuksessa yksittäinen vastaisku kääntyy 3−2-hyökkäykseksi omiin päin noin sekunnissa, kun vartioitavat unohtuvat tai karkaavat kerta toisensa jälkeen.

Juhani Tamminen sanoi joskus, että "four passes break any defence". Ässien kohdalla välillä riittää yksikin syöttö.

Lukko-ottelussa ässähyökkäys mahdollisti tuloksenteon, mutta nykyjääkiekossa on yksinkertaisesti pystyttävä puolustamaan tämänhetkistä patapakkaa paremmin.

Maalivahti Andreas Bernard on tarjonnut mahdollisuuden pärjätä, mutta yksin paria vastustajaa vastaan on mahdotonta selviytyä. Tai jatkuvien oman alueen kiekonmenetysten keskellä.

Ei paljon lohduta, jos paikallisvastuskin sekoilee saman verran.

Toisenlaisissa olosuhteissa Padan voittomaalikisan voiton sijaan muistettaisiin 4−1-johdon mureneminen jatkoaikapeliksi. Työrauhaan ja työn iloon kahdella pisteellä silti on valtava merkitys.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös