Mielipide

Kanadan luokkaretkellä ei ole edes hauskaa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Kanada lukeutuu lähtökohtaisesti MM-turnauksen ennakkosuosikkeihin jo ennen kuin joukkueita on julkistettu. Tänä vuonna vaahteralehtipaidat lähtivät metsästämään kultamitaleita nimettömällä, mutta kenties nälkäisellä ryhmällä.

Kolmen ottelun jälkeen jääkiekon emomaan tuloksena on kolme tappiota. Ensin heidän ylitseen rynni kisaisäntä Latvia ja sen jälkeen Pohjois-Amerikan kilpakumppani Yhdysvallat pöllytti naapuriaan oikein huolella. Kanada sai näissä kahdessa ottelussa aikaiseksi vain yhden maalin.

Vaahteralehtipaitojen luokkaretki alkoi saada surkuhupaisia piirteitä toden teolla, kun kolmannessa ottelussa Saksakin otti heiltä pisteet kuljeksimasta. Kenenkään kanadalaisen ei pitäisi päästä luokaltaan tämän suorittamisen myötä. Sen verran laaduttomia ratkaisuja ja lepsua pelaamista joukkue harjoitti. Lopun hoiti Saksan uhrautuva puolustus.

Päävalmentaja Gerard Gallant vakuutteli vielä Latvia-ottelun jälkeen, että joukkueella on selvä suunnitelma. Toisaalta pelaajien suusta kuului jo tuolloin tulevaa selitteleviä puheenparsia. Ikään kuin varmuuden vuoksi.

Yhdysvallat-tappion jälkeen ääni kellossa muuttui jo totisemmaksi, mutta paniikkinappulaa ei vielä painettu. Nyt se on jo likimain liian myöhäistä. On jo sanomattakin selvää, ettei Kanada ole tämän turnauksen menestyjäkandiaatti.

Vaahteranlehti vapisee nyt tavalla, jota ei ole nähty pitkään aikaan. On maa alisuorittanut ennenkin, mutta nyt jäällä nähtävä porukka on kuin kasa luokkaretkeileviä kakkosluokkalaisia, jotka eivät tiedä minne äiti meni. Aikanaan sentään Ryan Getzlaf ja kumppanit pitivät reissun mehuvarastoista huolta.

On tiedossa, etteivät MM-kisat ole Pohjois-Amerikassa se kaikkein arvostetuin jääkiekkoturnaus, mutta mikäli Kanada haluaa säilyttää kiinnostuksen tapahtumaa kohtaan edes jollain tasolla, on sen alettava suorittaa hyväksytyin arvosanoin.

Mikäli tahti ei muutu, saa Kanada jatkossa painia sen haasteen kanssa, kuka haluaa lähteä pitkän kauden jälkeen viettämään epäonnista luokkaretkeä toiselle puolelle maailmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös