Mielipide

KalPan kaudesta odotettavissa ailahtelevainen – pääsy pudotuspeleihin on kuitenkin todennäköinen

LIIGA / Kolumni
Koronatilanne on pakottanut uudistamaan joukkuetta myös Kuopiossa. Nuorentunut joukkue lähtee metsästämään pudotuspelipaikkaa NHL-vahvistuksien kanssa.

Alkava kausi antaa mahdollisuudet käytännössä mihin vain. Koronatilanne pakotti monen liigajoukkueen pudottamaan avainpelaajia pois ja ottamaan tilalle nuoria lupauksia. Sama ilmiö nähtiin myös KalPassa. Muun muassa useita kausia keltapaidoissa nähdyn Janne Keräsen sopimus jäi uusimatta. Tilalle tulleiden nuorten uusien pelaajien näytön paikka onkin tällä kaudella. Heille on pakko antaa vastuuta, jotta jäällä ei nähdä vain kahden kentällisen verran väkeä.

Joukkue on saanut kaivattuja vahvistuksia rapakon takaa. KalPaa edellisen kerran kaudella 2018-19 edustanut Alexandre Texier on palannut lainasopimuksella Kuopioon marraskuun loppuun asti. Myös Eetu Luostarinen on palannut joukkueeseen lainasopimuksella NHL:stä ja vahvistaa näin ollen keskushyökkääjien joukkoa.

KalPan vuodesta toiseen jatkuva ongelma on ollut viimeistely, erinomaisia paikkoja on ollut, mutta kiekko ei vain mene sisään maaliin. Vahvistusten toivotaankin tuovan lisää tehoa hyökkäyspäähän, sekä tarkempaa viimeistelyä, jotta maalipaikat päätyisivät tulostaululle hieman tehokkaammin kuin aikaisemmin.

Ennen liigakauden alkua KalPalla on yhteensä kahdeksan harjoitusottelua, joista kaksi viimeistä pelataan kuluvalla viikolla. Jo pelatut ottelut ovat menneet tasan, joukkueella on taskussa kolme voittoa ja yhtä monta häviötä. Yhden maalin tappiot tulisi kääntää kauden aikana voitoiksi. Otteluiden sisällä oleva ailahtelevaisuus johtuukin nuorentuneesta joukkueesta, sekä ketjukavereiden vaihdoksista.

Kahdessa viimeisessä harjoitusottelussa voi vielä kokeilla erilaisia ketjukoostumuksia, jotta kauden alkaessa pelaajarulettia ei tarvitse enää pyörittää, mikäli loukkaantumisilta vältytään.

KalPalla on kauden alun lähestyessä kolme pelaajaa sairastuvalla, joista kapteeni Tommi Jokisen paluuta odotetaan eniten. Hyvällä tuurilla kapteeni pääsee johdattamaan joukkonsa kauden avausotteluun. Mikäli näin ei kuitenkaan käy, täytyy joukkueeseen valaa uskoa ja motivaatiota katsomosta käsin. Jokisen mahdollinen puuttuminen ensimmäisestä ottelusta on valtava menetys erityisesti henkisellä tasolla. Nuoret pelaajat tarvitsevat vahvan johtajan mukaansa jäälle.

Mikäli pelaajapaletti saadaan Kuopiossa toimivaksi ja suuremmilta loukkaantumisilta vältytään, voidaan Kuopiossa varautua pudotuspeleihin ensi keväänä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös