Mielipide

Kaikkien aikojen paras suomalaispelaaja on Leijonien ylivoimaisen MM-kullan sinetti

MAAJOUKKUE / Kolumni
Mikko Rantasen tulon myötä Leijonien kultajuhlia ei voi tänäkään vuonna estää.

Aiemmin keskiviikkona tapahtunut Havis Amandan siirto säilöön oli jo auringonvarma ennusmerkki siitä, että Kauppatori kansoittuu tämänkin vuoden toukokuun viimeisenä sunnuntai-iltana.

Keskiviikkoiltana ensimmäisen turkulaisen lämmittelyjysäyksen tarjosi Kaapo Kakko, ja muutamaa tuntia myöhemmin tapahtui Leijonien toisen perättäisen MM-kullan varmistanut pommi.

Mikko Rantanen on nykykunnossaan absoluuttisesti kaikkien aikojen paras jääkiekkoa pelannut suomalainen. Fakta raakana pöytään: Rantanen on jääkiekon pelaajana paljon parempi kuin kaikkien aikojen parhaina suomalaisina pidetyt Jari Kurri ja Teemu Selänne koskaan edes olivat.

Tietysti suoritukset ovat aina suhteessa aikakauteensa, mutta tässä yhteydessä sillä ei ole merkitystä.

Kun tämä 55 NHL-maalin ja 105 pisteen mies isketään maailman ylivoimaisesti laadukkaimpaan maajoukkuekoneistoon, jälki tulee olemaan täysin mykistävää.

Vuodesta 1992 alkavan MM-kisojen modernin historian yksien kisojen piste-ennätys on 20, johon ovat yltäneet Dany Heatley vuonna 2008 ja Patrick Kane 2018. Tähän määrään hilataan Rantasen odotusarvot.

jälki tulee olemaan täysin mykistävää.

Odotan jo malttamattomana sitä, kun Rantanen pääsee pelaamaan Jukka Jalosen pelitapaa. Siinä lyövät kättä täydellisyyttä hipova pelaaja ja taktiikka.

Rantanen on niin valtavan kova lisäys muutenkin jo turnauksen selvään ennakkosuosikkiin, että on hyvin vaikea perustella, miksi Suomi ei voittaisi tänäkin vuonna kultaa.

Tietysti sattuma voi olla epäsuotuisa yksittäisessä pudotuspeliottelussa, mutta nyt etumatka muihin on kiistattoman raju kaikilla mittareilla. Mikään muu maa ei ole vielä tähän asti osoittanut mitään merkkejä Suomen todellisesta haastamisesta.

Torilla tavataan – kuten on jo tavaksi tullut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös