Mielipide

Kaikki pelit päällekkäin – Liiga ja tv-tuotanto unohtivat maakunnan ulkopuoliset katsojat

LIIGA / Kolumni

Kuinka voisin seurata Liigan pudotuspelien kaikkia ottelusarjoja reaaliajassa? En mitenkään!

No, jos rehellisiä ollaan, pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella homma onnistuu säätämällä tili yhtä aikaa auki koneista ja televisioista. Puolivälierissä ei auta kuin laittaa lompakko selälleen, ja toinen tilaus päälle. Multitaskaaminen, tuo maastohiihtoakin suositumpi urheilulaji kotona ja töissä. Monta kanavaa huutamaan yhtä aikaa.

Liigan pudotuspelien otteluohjelma on säädetty vielä huonommaksi kuin aikaisempina vuosina.

Menee hankalaksi ja aika kalliiksi, kun neljän kanavan pitäisi huutaa yhtä aikaa. Oman tv-näytön, läppärin ja puhelimen lisäksi pitäisi olla toinen tietokone, työpuhelin tai lapselta Youtuben katselun katkaiseva kone pyörittämässä kaikkia pelejä. "Mee vaikka leikkimään jollain nukeilla, isi katsoo nyt neljää peliä yhtä aikaa."

Niska tulee kipeäksi ja lompakko myös. Päätä taitaa särkeä jo tilannetta ajatellessa. Liigan pudotuspelien otteluohjelma on säädetty vielä huonommaksi kuin aikaisempina vuosina. Sillä hei, viimeksi 2019 peleissä oli edes osittaisia porrastuksia.

On ymmärrettävää, että koronan tiivistämä otteluaikataulu asettaa monenlaisia rajoituksia. Ei ole kuitenkaan ymmärrettävää, että otteluohjelman kanssa heittäydyttiin näin osaamattomaksi. Neljä puolivälierää, kaikki yhtä aikaa päällekkäin!

Liiga ja tv-tuotanto unohtivat, että varsinkin pudotuspeleissä jääkiekko kiinnostaa maakuntien ulkopuolellakin. Eli näitä kaikkein dramaattisimpia pelejä katsovat muutkin kuin kunkin joukkueen omat seuraajat.

Joku sanoo: "Mutta onhan siellä se arkisto, pelit tallentuvat sinne."

Väkivalta ei ole hyväksyttävää missään muodossa, mutta kyseinen ehdotus ansaitsee virtuaalisen Batman-läpsäytyksen poskelle. Tuloksen välttäminen onnistuu ehkä yksittäisillä NHL-kierroksilla, missä tv-tuotannolla on oikein selaimen toiminnot tulosten peittämistä varten, mutta ei Suomessa. Eikä se ole sama asia. Liveseuranta ja kommentointi jäävät täysin välistä.

Aika moni tietää nämä tunteet. Ehkäpä joskus myös tv-tuotannosta Liigan ja kanavayhtiöiden puolella päättävät. Me tarvitsemme porrastuksia pudotuspelien aikatauluihin, tai edes osaan niistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle