Mielipide

Kaikki eivät kestä paineita − Liigan finaalisarja erottelee kylmähermoiset äijät nakkimakkaroista

LIIGA / Kolumni

Liigakevään 2021 finaalisarja lähti liikkeelle yllätyksellä. Vaikka ei kai se tässä vaiheessa enää yllätyksenä pitäisi tulla, kuinka vaarallinen joukkue TPS on.

Lukon taitavan nipun hermot pettivät niin turhilla jäähyillä kuin kiekollisen pelin huolimattomuudellakin.

Kiinnostavaa oli kuitenkin nähdä, kuinka kylmähermoisilla ratkaisuilla TPS voittonsa nappasi. Lukko pääsi pelissä vauhtiin, mutta maalintekopiippu tuprutti kuin entisen miehen diesel. Karri Rämö oli koko ajan pelin päällä ja pelasi loistavasti. Lauri Pajuniemi näytti NHL-sopimuksensa mukaiselta ratkaisijalta.

Lukon taitavan nipun hermot pettivät niin turhilla jäähyillä kuin kiekollisen pelin huolimattomuudellakin. Kiekko poltteli ajoituksissa ja maalintekopaikoissa. Niitä syntyi, mutta maaleja ei.

Kristián Pospíšil oli ottelun ensimmäinen nakkimakkara − tosipaikassa kalpealla tasolla suorittanut pötkö. 2+10 minuuttia avauserään päästi TPS:n johtoon.

Ensimmäinen ja viimeinen nakkimakkara, kuten pelin lopussa saimme nähdä.

Vaikka Lukko hallitsi tasakentällisin ensimmäistä erää, se lähti väkisin puskemaan toisessa erässä päin TPS-muuria. Peli pyöri turkulaisten päässä, mutta ei koko ajan niin vaarallisilla alueilla kuin pelin hallinta olisi voinut näyttää.

Eemil Virosta oli vähällä tulla TPS:n nakkimakkara. Katkesipa momentum juuri siihen. Vaarallinen höntyily ja leikkaava polvitaklaus juuri silloin, kun kaikki oli hyvin TPS:n kannalta, oli huonointa mitä hän siihen väliin olisi voinut tehdä.

Ja saipa Lukko siitä sitten mainion draivin päälle. Silti, se ei riittänyt kolmannen erän hyvää vyörytystä pidemmälle. Joukkue kesti, vaikka yhden sen jäsenen hermokontrolli ehti pettää.

TPS kokosi itsensä. Päätöserän puolivälissä oli sitten Lukon pelaajien vuoro tehdä itsensä pieneksi. Miska Kukkosen turha jäähy hajotti hallintaa, ja lopulta Pospíšil otti kymppitilinsä täyteen täysin turhalla riehumisella 19 sekuntia ennen loppua. Ensimmäinen ja viimeinen nakkimakkara.

Se voi toimia lopulta Lukon eduksi. Ehkäpä joku sieltä pienemmiltä minuuteilta nousee hallitsemaan hermonsa ja kiekkonsa paremmin kuin tänään lipsuneet nakkimakkarat.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös