Mielipide

Kärppien on aika luopua Nick Ritchiestä – yliaggressiivinen NHL-kuntoutuja ei näytä pystyvän keskittyvän jääkiekkoon

LIIGA / Kolumni

500 NHL-ottelun kokemus, ykköskierroksen varaus, parhaimmillaan noin puoli pistettä per peli -tahdilla tehoillut Nick Ritchie tuli marraskuussa tarjolle Kärppiin – ja totta kai mahtiseura tarttui täkyyn.

Urheilujohtaja Mikko Myllykoski kertoi ensimmäisenä miettineensä, riittävätkö seuran pelimerkit tällaiseen hankintaan. Kun Ritchieltä on kymmenessä ottelussa nähty vähän pisteitä ja paljon väkivaltaa, olisi oikeampi kysymys ollut “Kannattaako tähän uhkapeliin lyödä kaikki likoon?”.

Otaksun, että Kärppien toimistolla oli tiedossa Ritchien ilmiselvä keskenkuntoisuus. Isokokoinen ja kapeaan kaukaloon tottunut hyökkääjä on ollut jaloistaan kankea mutta nyrkeistään sähäkkä.

Kanadalainen on kymmenen ottelun aikana jo kahdesti heitetty suihkuun kesken ottelun. HIFK:n Ilari Melartin kanssa käyty nujakka oli sentään kahden samankokoisen pelaajan tasaveroinen kohtaaminen, mutta se kaukalotappeluiden puolustamisesta.

TPS-ottelussa Ritchie kohdisti väkivaltaa jäässä makaavaan pelaajaan.

Ritchien nyrkkeilysäkiksi joutunut TPS:n Markus Nurmi kommentoikin tilannetta: “Ei se ainakaan jääkiekkoa ollut”.

Näillä meriiteillä voisi olettaa Ritchien pystyvän edes näyttämään jääkiekkoilijalta ja olemaan hölmöilemättä muutaman viikon välein. Keskenkuntoisuudestaan huolimatta Ritchie tuskin on halpa pelaaja. Pukukopissa kaikki tuo NHL-kokemus saattaa jopa hyödyttää joukkuetta, mutta pelillisesti Ritchie on myllynkivi, joka upottaa Kärpät Oulujokeen.

Lähes ainutlaatuista tarjousta oli eittämättä vaikea vastustaa, vaikka olisi todennäköisesti kannattanut, mutta toivottavasti urheilujohtaja Myllykoski on malttanut edes huolehtia seuralle edullisesta sopimuksen purkupykälästä.

Paras – tai oikeammin ainoa mielekäs – ratkaisu Kärpiltä on lähettää Ritchie paluupostissa Pohjois-Amerikkaan. Nimekkyyteen nähden pelillinen hyöty on pieni, ja todennäköisemmin kanadalaiskolossi rikkoo jonkun vastustajan kuin piste-ennätyksiä.

Kärpät on parempi joukkue ja Liiga turvallisempi tila ilman Ritchietä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös