Mielipide

Kärpäsenä katossa: Post-leijonakoetuksen katastrofipalaveri

MAAJOUKKUE / Kolumni
Kärpäsenä katossa on juttusarja, joka kertoo vaihtoehtoisen version todellisen maailman tapahtumista. Tällä kertaa lennämme kriisipalaveriin, jossa käsitellään maajoukkueen tulevaisuutta kriisipalaverissa.

Suomen pelaajatuotanto on tuottanut monta ruusua, mutta tuholaisten takia ruusut eivät ole kasvaneet kauniiksi tarhaksi, joka joukkona kukkisi kauneimmin. Arvokisaturnaukset ovat päättyneet pettymykseen, kun yhteinen kasvuprosessi ei ole heijastunut kaukaloon saakka.

Omaa vastuutaan kukkimisen rajallisuudesta on kantanut jääkiekkopiirien puutarhurit, valmentajat. Kiekkopiireihin kantautunut kritiikki on kuitenkin uponnut tyhjille korville, sille kansan syvissä riveissä ei ole riittävästi ymmärrystä, sanotaan.

Päättävät elimet ovat kuitenkin olleet valveutuneita, ja kasanneet koolle kriisipalaverin, jonka jäsenet ovat meritoituneina voittajina päteviä kritisoimaan. Palaverin ideana on tutkia, mikä Ilmo Kivisen johtaman valmennusryhmän projektissa meni pieleen.

Valmennusryhmän muut jäsenet ovat pakanneet kamansa ja lähteneet Bahamalle jo hyvissä ajoin, mutta Tomppa Timantti on tullut Ilmon tueksi.

Rauma Urli: Hyvää iltaa veljeskunta! Kaikki jotka on voittanut urallaan MM-kultaa, huutaa hep!

*laajaa mylvintää koko joukon alalta*

Rauma Urli: Loistavaa! Mutta missä on JiiJii? Hänen pitäisi tuoda ensin huolensa esille.

JiiJii: Kulkuvälineeni on visusti paikallaan ja minä olen tässä. Sekä nuorten että aikuisten päävalmentajana minulle on kertynyt maailmanmestaruuksia enemmän kuin teille muille yhteensä. Tämän vuoksi linjaan keskustelun huolenaiheeksi sen, ettei nuoria näytetä saavan joukosta joukkueeksi ilman minun kultaista kosketustani.

Ilmo Kivinen: Kyllä me yritettiin. Pojatkin yritti.

JiiJii: Näkemykseni mukaan ryhmä olisi kaivannut myös yhtä pahaa poliisia. Tomppa ja Ilmo, te olitte molemmat hyviä poliiseja. Homma oli levällään kuin ellun kanat alusta alkaen.

Tomppa Timantti: Mutta... pelaajathan ne on keskiössä. Minäkin yritin tarjota Meidän pelin oppeja, muttakun Ilmon mielestä peliä ei rytmitetä, edes NHL:ssä.

Ilmo Kivinen: Ei rytmitetä, ei. Päävalmentajana kannan vastuun, enkä vieritä sitä apuvalmentajille, joille tämä on vain kiva harrastus.

Tomppa Timantti: Suoraselkäistä puhetta. Älkää siis minua katsoko, tämä on vain harrastus. Ja kiva harrastus onkin: pääsee oppimaan pelistä medialta ja olemaan prismana huippupelaajien ja valmentajien välillä.

Antero Joenrantanen katsoo hymyilevänä ja toteaa lakonisesti: "Itse olen enemmän K-ketjun miehiä", ja lakoninen hymy käväisee kasvoilla.

Makke Kyy: Sä olet kouluja käyny, ja se näkyy huumoristas.

*Väkijoukko tuijottaa Makkea, joka antaa viimeisen sanan Joenrantaselle. Hän kuitenkin tyytyy olemaan hiljaa.*

Rauma Urli: Noniin keskitytäänhän sitten, vaikka munkeissa paljon sokeria olikin. Ilmo ja Tomppa voitte poistua, Teitä jatko ei enää koske.

Ilmo Kivinen: Kiva, kiitos ja hei. Oli mukava yrittää.

*Mörkö karjuu kaksikon karkuteille*

JiiJii: Nyt kun menneet pölyt on pyyhitty, keskittykäämme jatkoon. Seuraavaksi vetovastuun nuorista ottaa Pena Anttinen, ja hän valjastaa ryhmän voittavalle tielle kuin itsestään.

Kurre Lindeman: Antheksi, minun täythyy muistuthaa, etthä keshä on lyhyt ja valmistauttuminen myösh.

Rillimaisteri: Niimpä! Ei me vaan nukkumalla nilkkatulehduksia saada: työt pitää tehdä, että voi naattia!

Rauma Urli: Määrään työryhmän tekemään analyysit. Siinä olemme mukana niin minä, JiiJii kuin Penakin. Jonkun Penallekin pitää teroittaa, ettei koko peliä voi pitkillä vaihtomatkoilla pelata.

JiiJii: Olen mukana. Yhdessä olemme kaatuneet ja yhdessä tästä olemme nouseva.

Rauma nousee antamaan Tseitseille ylävitosta, mutta Tseitsei vastaa nyrkiniskulla. Jo kerran saumattomana pidetty yhteistyö vaatii selvästi jalostamista.

Kärpäsenä katossa on juttusarja, joka tarttuu ajankohtaisiin aiheisiin pakinan ja satiirin keinoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös