Mielipide

Jussi Tapola peluuttaa väärää konkaria – Kristian Kuuselan poissaolo jättää ikävän sivumaun Tapparan kevääseen

LIIGA / Kolumni
Jussi Tapolan valinnat Tapparan pelaavan kokoonpanon osalta ihmetyttävät.

Tällä kaudella jo CHL-mestaruuden ja runkosarjan voiton vieneen Tapparan konemaisen varma suorittaminen on vienyt joukkueen jo toisen perättäisen finaalikevään porteille. Yksi merkittävimmistä tekijöistä menestyksen taustalla on laaja pelaajamateriaali, josta löytyy laatua myös poissaolojen varalle.

Yllättäviä poissaoloja Tappara runkosarjan aikana kohtasikin, kun muun muassa Otto Rauhala, Patrik Virta ja Waltteri Merelä kärsivät loukkaantumisista. Seurajohto reagoi tilanteeseen nopeasti, kun kauden aikana hyökkäysosastoa täydennettiin Juuso Ikosella, Geoff Plattilla sekä Marcus ja Jonathan Davidssonilla.

Edellä mainituista etenkin Marcus Davidsson on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi, mutta myös veljensä Jonathan sekä Ikonen saavat suorituksistaan puhtaat paperit. Sen sijaan Platt ei ole ainakaan allekirjoittaneen silmään tuonut sellaista lisäarvoa, joka selittäisi miehen saamaa vastuuta.

Plattin hankinnan aikaan Tappara kärsi muun muassa akuutista sentterivajeesta, joten kokeneen kanadalaisen hankinta selittyi loukkaantumisten paikkaamisella.

Kauden edetessä Platt onnistui kuitenkin hieman yllättäen vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa, vaikka hän ei ole pelin millään osa-alueella erityisemmin vakuuttanut. Enemmänkin Platt on ollut hölmöine jäähyineen ja kaatumisineen ajoittain jopa rasite.

Enemmänkin Platt on ollut hölmöine jäähyineen ja kaatumisineen ajoittain jopa rasite.

Pudotuspeleissä Platt onkin hiljalleen lipunut enempi varapelaajan rooliin, mutta tilille on kertynyt kuitenkin neljä ottelua. Sen sijaan seuralegenda Kristian Kuusela on kevään tärkeimmissä peleissä nähty kokoonpanossa vain kertaalleen.

Yli tuhannen runkosarjaottelun veteraani Kuusela on kuluvalla kaudella hiipunut loisteliaasta ratkaisupelaajasta tavalliseksi työmieheksi, mutta ei hän suuria virheitäkään ole tehnyt. On vaikea nähdä, että loistavalla pelisilmällä varustettu Kuusela olisi millään tavalla jäällä ollessaan joukkueelleen rasite, vaikka luistin ei enää huippuvuosien tahtiin liikukaan.

Pitkänäperjantaina pelatun edellisen välieräottelun lopussa jäällä ei nähty enää Anton Levtchiä ja Otto Rauhalaa, joten jonkinasteisia kokoonpanomuutoksia oli odotettavissa.

Niinpä hämmästys oli suuri, kun Tappara maanantaina ilmoitti kokoonpanonsa. Edellä mainittujen Levtchin ja Rauhalan poissaoloista huolimatta Kuuselan nimi loisti jälleen poissaolollaan, kun nelosketjun laitaan oli merkitty Platt.

Hyvin suurella todennäköisyydellä viimeistä kauttaan Tapparassa ja mahdollisesti koko urallaan pelaavan Kuuselan ja Plattin välisessä vertailussa päävalmentaja Jussi Tapolan ratkaisua ei voi kuin ihmetellä. Tietysti pudotuspelien aikaan vammatilanteista ei hiiskuta, joten varmuutta Kuuselan tilanteesta ei ole.

On totta, ettei pelipaikkoja vanhoilla näytöillä jaeta, mutta olisiko vuosien pudotuspelikokemukselle ja seurahenkisyydellekin annettava jokin arvo?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös