Jokerit otti ensimmäisen voittonsa viestinnässä

MESTIS / Kolumni
Jokereiden paluuhankkeen julkistustilaisuus sai suuren mediahuomion. KHL-vuosiensa aikana maineensa tahrinut Jokerit otti ensimmäisen voittonsa avoimella viestinnällä ja junioritoiminnan korostamisella. Paluuhanke on uskottavalla pohjalla, jos jokeriorganisaation lupaukset kärsivällisyydestä, yhteisöllisyydestä ja avoimuudesta oikeasti pitävät.

Jokerit Helsinki Oy:n lanseeraustapahtuma oli odotettu tilaisuus, vaikka isoimmat uutiset olivatkin vuotaneet mediaan jo etukäteen. Mediahuomio ja kiinnostus Jokereita kohtaan on varsinkin Mestis-tasolle poikkeuksellisen suurta.

Helsinkiläisorganisaation maine ja brändi kokivat KHL-vuosien aikana miltei peruuttamattomia vaurioita. Jokereiden jokaista liikettä ja kommenttia seurataan nyt isolla suurennuslasilla, eikä varsinkaan viestinnällisiin virheisiin ole varaa. Hankkeen alun onnistuminen onkin Jokereille elinehto.

Tämä myös näkyi torstain lehdistötilaisuudessa. Ammattimaisesti järjestetty tilaisuus hälvensi myös kriittisempien jokerikannattajien epäilyksiä. Kärkiteemaksi nostettu juniorityö ja palvelulupaus omavaraisuudesta puhuttelevat miltei jokaista Jokereista kiinnostunutta.

KHL-projektia, Hjallis Harkimoa, Joel Harkimoa tai Jari Kurria ei nimeltä mainittu tilaisuudessa kertaakaan.

Sen sijaan kaikissa puheenvuoroissa nostettiin voimakkaasti esiin yhteisöllisyys, kannattajien muodostama jokeriperhe, junioritoiminta, avoimuus, rehellisyys ja vastuullisuus. Eli juuri ne samat asiat, joissa Jokerit epäonnistui varsinkin viimeisten KHL-vuosien aikana täysin.

Pesäero KHL-Jokereihin hoidettiin taidokkaasti.

Varsinkin viestinnällisesti Jokereiden KHL-taipaleen loppu oli katastrofi. KHL-ajan kahleistaan vapautettu viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen osoitti nyt, miten vakuuttavasti asiat voidaan hoitaa, kun tahtotila aidosta avoimuudesta on koko organisaation yhteinen.

Puheet tilaisuudessa olivat laveita ja osin myös höttöisiä tulevaisuuden unelmia, esimerkiksi yhteiskuntavastuun ympärillä, mutta samalla myös konkreettisia suunnitelmia pyrittiin jo hieman avaamaan.

Jokerit aloittaa kautensa Pitsiturnauksessa elokuun alussa, mutta organisaatio otti ensimmäisen voittonsa yllättäen jo paluuhankkeen lehdistötilaisuudessa. Lopulta koko paluuhankkeen onnistuminen punnitaan siinä, miten hyvin lupaukset pitävät ja toteutuvat konkreettisella tasolla.

Varsinkaan omavaraisuuden ja avoimuuden suhteen Jokereilla ei ole varaa peruuttaa lupauksistaan tuumaakaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös