Mielipide

Jokerit on Liigalle tärkeämpi kuin Kiekko-Espoo

LIIGA, MESTIS / Kolumni

Torstai ei ole toivoa täynnä, ei ainakaan espoolaisille. Liiga ilmoitti tänään arvioivansa uudelleen Liigan osakassopimuksen sisällön, jonka turvin uusia lisenssihakemuksia kaudelle 2024-25 ei oteta vastaan.

Siltä osin ovi on suljettu.

Kiekko-Espoo tiedotti toivovansa, että asiasta voidaan vielä keskustella. Jokerit puolestaan ilmoitti iltapäivän tiedotustilaisuudessa, että aikataulu sopii heille, koska liigakelpoisuutta tavoitellaan vasta kaudella 2025-2026.

Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen painotti tiedotteessa vastuuta Liigan pitkän tähtäimen kehityksestä.

Koska Liigan merkittävimmillä palleilla istuu sarjan pienempien seurojen edustajia, hiipii mieleen kiusallinen yhteys, että päätöksellä pyritään suojelemaan juuri näitä seuroja sen varalta, että Kiekko-Espoo tai Jokerit täyttävät lähitulevaisuudessa niitä paremmin liigakelpoisuuden. Ennustus, joka käynee toteen ennemmin tai myöhemmin.

Näistä kahdesta seurasta Jokerit on Liigalle huomattavasti kiinnostavampi, koska valovoimaisen ja kiinnostavan brändin taloudellinen hyöty jalkautuu laajalle.

Hiltunen kommentoi aiemmin keväällä mediassa, että Liigan avaamisen liittyvistä asioista tullaan tiedottamaan toukokuun aikana.

Kalkkiviivoille meni. 

Mutta etsitäänkö nyt ennemmin uusia ratkaisuja vai tapoja viestiä jo tehdyistä?

Liigan lähitulevaisuuden, ja etenkin mahdollisen joukkuemäärän lisääntymisen, yllä on sumuinen visio, joka toivon mukaan koskee lähinnä vain ulospäin tapahtuvaa viestintää. Julkisen hankkeen ensimmäisen vaiheen sisällöstä tullaan viestimään tarkemmin vielä kuluvan kesäkuun aikana. Samalla tullaan avaamaan koko nykyisen sarjajärjestelmän lainalaisuuksia.

Ei kannata pidättää hengitystä sen osalta, että selvitys sataisi liigalisenssin perään haikailevien espoolaisten laariin. Jokerit on lähitulevaisuuden kannalta Liigalle liian houkutteleva mahdollisuus hukattavaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös