Mielipide

Joe Thorntonin hankinta tietänee Anton Lundellille AHL-syksyä – ja se ei missään nimessä ole huono asia

NHL / Kolumni
Anton Lundellin uran kannalta olisi järkevää, jos ensi kauden pelipaikka olisi Panthersin sijaan AHL:ssä.

Aleksander Barkovin johtama Florida Panthers teki perjantaina mielenkiintoisen hankinnan, kun 42-vuotias NHL-legenda Joe Thornton saapuu ikäihmisten suosimaan osavaltioon jahtaamaan uransa ensimmäistä Stanley Cupia.

Jo ennen Thorntonin värväystä Panthersin hyökkäysosastolla riitti tunkua. Tarkastellaanpa tilannetta tarkemmin.

Voidaan sanoa, että Panthersin hyökkäyksestä kymmenen ruutua on nyt täynnä. Barkovin ja Thorntonin lisäksi varmoja nimiä ovat Jonathan HuberdeauSam ReinhartCarter VerhaeghePatric HörnqvistSam Bennett, Frank VatranoAnthony Duclair ja Noel Acciari.

Lopuista noin 3–5 paikasta käydäänkin sitten kova kisa, ja tähän ryhmään kuuluu tulevaksi kaudeksi kapeisiin kaukaloihin suuntaava Anton Lundell.

Tässä vaiheessa näyttääkin, että Lundellin tulevan kauden pääasiallinen pelipaikka on Panthersin farmiseurassa Charlotte Checkersissä. Vahvimmin tämän asian puolesta puhuu se, että Lundell on helposti siirrettävissä farmiin, jolloin Panthersin ei tarvitsisi uhrata jotain toista hyökkääjää siirtolistalle muiden seurojen poimittavaksi.

Viimeisistä hyökkäyspaikoista kisaavista pelaajista siirtolistalle joutuisivat ennen mahdollista AHL-komennusta Mason MarchmentRyan Lomberg ja Juho Lammikko. Lundellin kanssa samassa seuran kannalta helpossa sopimustilanteessa ovat muun muassa Eetu LuostarinenOwen TippettAleksi Heponiemi ja Grigori Denisenko. Näistä pelaajista Luostarinen ja Tippett jo käytännössä vakiinnuttivat paikkansa NHL:ssä viime kaudella.

Lundellin itsensäkin kannalta AHL-komennus voi hyvinkin olla paras asia tulevalla kaudella. On tietysti kiistatonta, että Lundell esitti varsinkin viime kaudella hyvin kypsiä otteita Liigassa ja maajoukkueissa, joten pelillisesti hän voisi hyvinkin jo pärjätä NHL:ssä.

Silti Lundellin kokemus pohjoisamerikkalaisesta pelistä on vielä hyvin ohutta, ja NHL:ään suoraan farmin yli loikkaavat käytännössä vain aivan kirkkaimmat huippulupaukset – näytöistään huolimatta Lundell ei aivan täytä tätä määritelmää.

Panthers tunnettiin aiempina vuosina seurana, joka ajoi nuoria lupauksiaan melko hätäisesti NHL:ään. Tilanteessa on tosin ollut havaittavissa muutosta varsinkin melko tuoreen GM:n Bill Ziton komennossa.

Panthersilla lienee selvät suunnitelmat Lundellin kohdalla – lähivuosina suomalaisesta odotetaan kasvavan luotettava kakkossentteri, ja myöhemmin Barkovin ikääntyessä odottaisi mahdollisesti ykkösketjun keskellä tärkeät saappaat. Aikaa on eikä kannata pitää kiirettä.

Sen sijaan Panthers-hyökkäyksen kova kilpailutilanne ei ole niin suotuisa muille suomalaisille eli Lammikolle, Heponiemelle ja Luostariselle. Lammikko voidaan hyvinkin uhrata harjoitusleirin lopulla siirtolistalle ja myös Heponiemi ja Luostarinen saattavat joutua hakemaan vauhtia Checkersistä. Kaikkien kolmen osalta voidaan jo kysyä, että onko heillä odotettavissa tulevaisuutta NHL:ssä?

Lundellilla se tulevaisuus on kuitenkin kirkas, mutta vielä tässä vaiheessa on tärkeää marinoitua farmin puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös