Mielipide

Jetsin Mark Scheifele taklasi vastustajalle aivovamman, itselleen pelikiellon – ja joukkueensa todennäköisesti kesälomalle

NHL / Kolumni
Winnipeg Jets joutuu pärjäämään neljä seuraavaa peliä ilman parasta kenttäpelaajaansa, mikä saattaa koitua joukkueelle kohtalokkaaksi.

Mark Scheifele on Winnipeg Jetsin ykköshyökkääjä ja tärkein kenttäpelaaja. 28-vuotias sentteri on pelannut viimeiset viisi kautta vähintään piste per peli -tahdilla ja keväällä 2018 Jetsin yllettyä konferenssifinaaleihin hän oli erityisen vahvassa vireessä – 17 ottelussa 14 maalia ja 20 tehopistettä.

Tämänkin kauden pudotuspeleissä Scheifele on kerännyt viidessä pelissä yhtä monta pistettä, mutta tällä hetkellä voimakkain mielikuva Jets-tähdestä on, kun tämä jyräsi vauhdilla ja voimalla maalintekoon keskittyneen Montréal Canadiensin hyökkääjän Jake Evansin jäähän – ja paareilla pois pelistä.

Evans oli tilanteessa kiekollinen pelaaja ja tekemässä ratkaisevaa osumaa tyhjään maaliin, joten Scheifelen vimmainen puolustaminen on sinänsä ymmärrettävää, mutta koko kentän mittaisella vauhdilla taklaaminen oli ylimitoitettua, mistä syystä Scheifele sai ison jäähyn ryntäyksestä ja pelirangaistuksen.

Kurinpito langetti Jets-hyökkääjälle vielä neljän ottelun pelikiellon – Evansilla puolestaan todettiin aivotärähdys.

Jets on ollut pudotuspelien heikoimpia joukkueita hyökkäyssuuntaan, joten ilman parasta pelaajaa suoritustaso tuskin kohenee.

Jets lähti ottelusarjaan niukasti ennakkosuosikkina ja ennen kaikkea levänneempänä joukkueena. Canadiens kuitenkin hallitsi avausottelua ja otti voiton. Evansin poissaolo ei ole pelillisesti merkittävä menetys, ja dramaattinen loukkaantuminen voi jopa yhtenäistää joukkuetta.

Scheifelen poissaolo seuraavasta neljästä ottelusta sen sijaan voi olla Jetsille jopa kohtalokas.

Ykkössentteri on ollut sekä runkosarjassa että erityisesti pudotuspeleissä hyökkäyspelin dynamo. Kapteeni Blake Wheeler todennäköisesti siirtyy Scheifelen tilalle ykkössentteriksi, mutta yhdysvaltalaiskonkarin ja nuoremman maanmiehen Kyle Connorin jälkeen ovat ratkaisijat harvassa.

Jets on ollut pudotuspelien heikoimpia joukkueita hyökkäyssuuntaan, joten ilman parasta pelaajaa suoritustaso tuskin kohenee. Mahdollisesti Scheifele olisi saanut kritiikkiä, jos olisi puolustanut pari napsua kevyemmin, mutta siinä tapauksessa hän olisi ollut ottelusarjan toisessa pelissä mukana hakemassa tasoitusta.

Yli-innokas puolustaminen ei muuttanut ensimmäisen ottelun lopputulosta, mutta sen seurauksena Jetsin ykköshyökkääjä on sivussa todennäköisesti ratkaisevista peleistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös