Mielipide

Jets antoi, Jets otti: Laine sai kunnon sentterin, mutta media ja fanit menettivät syntipukin

NHL / Kolumni
Kevin Hayes voi nostaa Patrik Laineen takaisin maalipörssin kärkikamppailuun, mutta onko se sen arvoista, kun enää ei voi valittaa Bryan Littlestä supertähteyden riippakivenä?

Pate Noster, Meidän Patrik
Osukoon sinun laukauksesi
toteutukoon sinun hattutemppusi
niin ylivoimalla kuin tasaviisikoin

Tähän tyyliin pateistit ovat joutuneet rukoilemaan Patrik Laineen lyhyen NHL-uran ajan. Onhan tuo suomalaisen kiekkoilun vapahtaja joutunut kärsimään huomattavasti omaa arvoaan alhaisemmasta keskushyökkääjästä, Bryan Littlesta.

Viime keväänä pateistit saivat hetken viettää riemujuhlaa Winnipeg Jetsin hankittua Paul Stastnyn Laineen oikealle puolelle tuomitsemaan vastustajia tappioon.

Helpotus oli kuitenkin lyhytaikainen Stastnyn siirryttyä Vegas Golden Knightsiin. Ei siis ihme, että Laine on tällä kaudella kärsinyt tehottomuudesta Littlen laidalla − lukuunottamatta marraskuuta, jolloin Tesoman lahja maailmalle sai koneensa käyntiin aidoilla kanansiivillä.

Onneksi on NHL:n siirtotakaraja. Jets uusi loitsunsa ja päivitti taas kakkossentterinsä. Tällä kertaa nuoli osui New York Rangersin Kevin Hayesiin. Pateisteilla on taas syy elää ja uskoa uuteen tulemiseen.

Usko siirtää vuoria ja hautaa faktoja. Little on pelannut uransa Hayesia paremmalla pistekeskiarvolla ja on kaudesta 2014-15 alkaen − jolloin Hayes aloitti NHL-uransa − kerännyt käytännössä yhtä paljon ykkössyöttöjä ottelumäärään suhteutettuna.

Ketä journalistinen media ja pateistit enää voivat syyttää, kun Laine surffailee Fortnite-päissään mahdollisimman kaukana kiekosta eikä tee elettäkään joukkueen eteen? Tai kun vastustajat muistavat taas alivoimalla puolustaa poikittaissyötön neliön läpi?

Heidän on vain toivottava, että Hayes täyttää ruutunsa uutena syntipukkina. Meidän Patrik, Pate noster ainakin on viattomampi kuin kyyhkynen, ja hänestä puhuminen negatiiviseen sävyyn pitäisi saada kriminalisoitua. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös