Mielipide

JYP-johto paljasti valmentajasekoilullaan karusti oman ammattitaidottomuutensa

LIIGA / Kolumni

JYP kertoi joulun alla erottaneensa Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen valmennuksestaan. Tilalle nostettiin aiemmin apuvalmentajana toiminut, mutta liigatasolla kokematon Mikko Heiskanen, joka viimeaikaisten ulostulojensa perusteella on totaalisen epätietoinen omasta asemastaan kriisissä olevan liigajoukkueen päävalmentajana.

Heiskanen lienee valmentajana potentiaalinen, siitä kertoo hyvä menestys Mestiksessä KeuPan kanssa. Liigapenkin taakse hän kuitenkin on totaalinen raakile. Kärpät-ottelun jälkeen hän heitti oman joukkueensa kärjen rumasti tavarajunan alle, ja eilisen KalPa-tappion jälkeen hän pyrki paniikinomaisesti siivoamaan omaa sotkuaan lausunnoillaan.

Heiskanen on kuitenkin vähäisen kokemuksensa vuoksi syyntakeeton JYPin nykyiseen tilanteeseen ja jopa Heiskasen oman valmentaja-aikakauden tappioputkeen.

Organisaation suurin ongelma on sen aivot, eli toimisto.

Päävalmentajana toiminut Rautakorpi ja konkarin oikea käsi Nieminen lukeutuvat Liigan valmentajajoukossa todellisten ammattilaisten joukkoon, eivätkä JYPin otteetkaan joulun alla herättäneet suurempia panikoinnin aiheita.

JYP oli potkujen aikaan käytännössä samoissa lukemissa pistekeskiarvon osalta kuin mestaruuskaudellaan 2011–12, ja vain neljä pistettä sarjataulukon neljättä sijaa perässä. Minkäänlaista paniikkinappula-tyyppistä ratkaisua ei olisi tarvinnut tuossa kohdin tehdä.

Organisaation suurin ongelma on sen aivot, eli toimisto.

Silti JYP-johto antoi paniikinomaiset lähtöpassit valmennukselleen - ja millaisena ajankohtana antoikin.

Potkujen jälkeen JYP on pelannut kuusi ottelua häviten niistä jokaisen. Eilisen KalPa-tappion jälkeen joukkueen tuore kapteeni Teemu Eronen kertoi, ettei valmentajanvaihdoksen jälkeen joukkue ole päässyt tekemään yhtään kunnon joukkueharjoitusta jäällä.

Onkohan JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen tai urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen muistanut vilkaistakaan kalenterin suuntaan potkuista päättäessään?

Todennäköisesti ei, sillä JYP-johdon perusteet valmentajavaihdokseen olisi edes hivenen helpommin ostettavissa seuraavana vuorossa olevan Ilves-ottelun jälkeen, koska sen jälkeen JYPillä on kuuden päivän ottelutauko.

Ottelutauon aikana joukkue voisi edes hieman päästä uuden valmentajansa kanssa samalle sivulle siitä kentällä tapahtuvasta hauskanpidosta, jota JYP-johto ja Heiskanen joulun alla peräänkuuluttivat.

Ammattitaidon puute haisee JYP-toimistolta kauas. Käynnissä olevaa kärsimysnäytelmää eivät ansaitsisi joukkueen pelaajat, eikä koko yhteisö kannattajineen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös