Mielipide

Ilves teki sen ihan itse

LIIGA / Kolumni

Häpeällinen sulaminen. Sellainen oli lopulta Ilveksen välieräsuoritus Pelicansia vastaan.

Tietysti kärkeen kaikki mahdollinen kunnia Pelicansille. Se piti ihailtavalla tavalla pakettinsa kasassa suurin piirtein yhtä erää lukuun ottamatta koko välieräsarjan aikana.

Ja ennen kaikkea: se oli monikertaisesti henkisesti vahvempi joukkue kuin Ilves. Harvoin tulee nähtyä näin isoa itseluottamuseroa pudotuspelisarjassa joukkueiden välillä.

Pelicans toi myös vahvasti mieleen erityisesti Leijonien suorituksen vuoden 2019 MM-kisoissa. Pelicans pelasi upean kurinalaisesti mutta samalla myös rohkeasti. Se uskoi täysillä siihen, että se pystyy nujertamaan selvästi nimekkäämmän vastustajansa.

Pelicans eteni kiistatta oikeana joukkueena finaaleihin, mutta siitä huolimatta Ilves oli kokonaisuudessaan selvästi peliä hallitsevampi joukkue sarjan aikana.

Peli oli sen verran vahvasti Ilveksen hallussa, että paremmalla itseluottamuksella ja ripauksella enemmän onnea se olisi uskoakseni edennyt finaaleihin.

Iso vastuu itseluottamuksen romuttumisesta menee Antti Pennasen piikkiin, sillä Ilveksen pelitaktiset valinnat osaltaan loivat aivan turhaa pelin pakottamista.

Koohottamisen takia Ilves loi Patrik Bartošákista itselleen mörön, joka lopullisesti murensi tupsukorvien pelihuumorin. Anteeksiantamatonta joukkueelle, josta löytyy muun muassa Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan tapaisia taitureita, joita on koulittu tiukoissa paikoissa.

Ilves on omassa prosessissaan pitkällä, ja sillä on kitkeriä kokemuksia aiemmista pudotuspeleistä. Sen taakse tässä henkisessä romahduksessa ei voi mennä, että Ilves olisi ollut liian kokematon tässä painekattilassa.

Kuudennessa välierässä tapahtuneet Ilveksen älyttömät hölmöilyt olivat räikeä viimeinen todiste siitä, että kuuppa ei yksinkertaisesti kestänyt.

Mahtoikohan sitten seurayhteisön itselleen luoma paine olla sitten niin kova, että heikko itsetunto lävisti koko Ilveksen? Joukkueen henkinen kypsyys oli joka tapauksessa täysin lapsen kengissä.

Ilves todisti itse itselleen, että se ei ollut valmis menestymään tänäkään vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös