Mielipide

Ilves tanssii itseänsä tainnoksiin

LIIGA / Kolumni
Tupsukorvat hurmasivat syksyn nousukiidossa, mutta tämänhetkisillä otteilla joukkuetta uhkaa keväinen mahalasku.

"Tämä bändi ei soita hitaita." Näillä sanoilla Ilveksen luotsi Jouko Myrrä luonnehti kuluvan kauden alla joukkojaan Aamulehdessä.

Hidasta peliä joukkueen otteissa ei alkukaudesta näkynytkään, sillä tupsukorvat näyttivät kyntensä syksyn otteluissa voittaen loka-marraskuussa yhteensä 14 ottelua 19 mahdollisesta.

25. marraskuuta seura ilmoitti ykkösmaalivahti Lukáš Dostálin siirtymisestä NHL-organisaatio Anaheim Ducksin riveihin. Se aloitti syöksykierteen, jota Myrrän aikana ei ole nähty. Arttu Ruotsalaisen siirtyminen Liigan pistepörssin kärkipaikalta Buffalon kirkkaisiin valoihin synkisti Ilves-kannattajien mieltä entisestään.

Seuraavat kolme ottelua kertovat todella paljon tupsukorvien loppukauden tilanteesta. 

Koronatauon jälkeen Ilves on saalistanut kuudesta kamppailusta seitsemän pistettä saatavilla olleista 18 pisteestä.

Näissä otteluissa on ollut havaittavissa kohellusta puolustus- sekä hyökkäyspäässä, eikä keskiviikkona Pelicansia vastaan maalinsuulla kauden toisessa ottelussaan torjunut Ville Kolppanen rauhoittanut tilannetta ollenkaan. Eetu Mäkiniemi on ottanut Dostálin jättämää ykkösvahdin viittaa harteilleen, mutta yhdellä maalivahdilla mikään Liiga-joukkue ei tavoittele menestystä.

Muun muassa Jarkko Parikka, Miro Nalli, Matias Myttynen ja Teemu Väyrynen ovat peliesityksillään viitoittaneet joukkueen tietä paremmaksi, mutta joukkueessa on myös Roby Järventien kaltaisia alisuorittajia. Järventien tasoisten taiturien pitäisi nykykunnostaan petrata roimasti otteitaan, mikäli aikovat ansaita peliaikansa menestyvässä joukkueessa.

Seuraavat kolme ottelua kertovat todella paljon tupsukorvien loppukauden tilanteesta. Sportia, Ässiä sekä SaiPaa vastaan pistetilin on syytä karttua selvästi tai Ilves valahtaa sarjataulukossa rajusti alaspäin kilpailijoiden rautaisen kevätkunnon rinnalla.

Tasonnostoa siis odotetaan sekä Myrrän valmennustiimiltä että pelaajistolta. Valmennuksen on tuotava pelaajille muistiin takaisin syksyinen varmuus. Muuten kauden menestyshaaveet lässähtävät kuin pannukakku. 

Muutoksen saamiseksi saattaisivat auttaa pelaajahankinnat maalinsuulle ja  puolutuspäähän. Jos Ilves löytäisi markkinoilta Mäkiniemen tasoisen toisen maalivahdin, voitaisiin syksyn kaltaisia menestyspuheita jatkaa Tammelantorilla myös kevätauringon aikaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle