Mielipide

Ilves sytytti tulipalon palkkaamalla väkevimmän mahdollisen palomiehen

LIIGA / Kolumni
Sarjajohtajan päätös vaihtaa päävalmentaja kesken kauden on lähes poikkeuksellinen. Taustalla piilee pitkäjänteisyyteen tähtäävä ajatus, jonka mukaan paikkaamaan palkattu palomies on tehokkaampi kuin sytytetty tulipalo.

Turkulaisen Malmin Kebabin omistaja pistää somessa asiakkaita "shokkiin" suurilla ja yllättävillä annoksilla. 160 kilometriä koiliseen tarjoiltiin tänään samaa hoitoa tamperelaisen lätkäuutisen muodossa.

Harvemmin sarjan piikkipaikalla majaileva seura on päätynyt vaihtamaan päävalmentajaa lokakuussa. Näin kuitenkin tällä kertaa, kun Tampereen Ilves kiitti kohteliaasti Jouko Myrrää hyvin tehdystä työstä ja tarjosi pitkän pahvin Antti Pennaselle.

Karua ja ennakoimatonta, joku sanoisi.

Montaa maininkia ei Näsijärvellä ehtinyt liplattaa, kun Pennanen yhdistettiin vielä Nokia-areenan toiseen päätyyn. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Pennasen ja Tapparan neuvottelut tyssäsivät heti alkuunsa.

Syy lienee viimeistään nyt selvä.

"Ei ole mitään neuvotteluja tai keskusteluita tällä hetkellä", Pennanen kommentoi vielä syyskuun lopussa, koijaten mediaa asiaan kuuluvalla tavalla.

Vaikka Ilves ylsi menneellä kaudella podiumille, pysyi Myrrä läpi kauden monien fanien hampaissa. Odotukset olivat kovemmat, eikä ratkaisun hetkillä Myrrästä ollut myrrysmieheksi.

Samaa taisivat pähkäillä myös Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo ja urheilujohtaja Timo Koskela pahvikahvin äärellä. Mitä ilmeisimmin melko nopeasti syntyneen päätöksen taustalla piilee maksimoitu ajatus, että keväällä mennään päätyyn saakka.

Tilaisuus teki varkaan. Pennasen kaltaista vonkaletta ei yksinkertaisesti kannata päästää käsistä.

Myrrän kohtalo on armoton. "Tulos tai ulos" kuulostanee pitkän linjan ilvesläisen korvaan lähinnä huonolta vitsiltä. Tehty peliliike on silti todiste siitä, että myös "se toinen tamperelainen seura" suhtautuu suurella sydämellä ja äärimmäisellä vakavuudella aikomuksiin pitää Kanada-malja Mansessa.

Antti Pennanen on tällä hetkellä lähes millä tahansa mittarilla mitattuna yksi Suomen kovimmista jääkiekkovalmentajista. Moni uumoilee, että Pennasen potentiaalissa on vielä useampi pykälä käyttämättä. Repertuaarista löytyy muun muassa poikkeuksellisen vahvaa psykologista osaamista. Moinen lienee kultaakin arvokkaampaa tilanteessa, joka lienee valtaosalle pelaajistakin hämmentävä.

Hyvin meni, mutta kohti parempaa.

Ilves sytytti tulipalon, johon palkkasi parhaan mahdollisen palomiehen. Nyt verrattomalla palomies Antilla on aikaa rakentaa haluamansa prosessi. Samaan aikaan Myrrä mitä ilmeisimmin nuolee haavojaan, kunnes suurella todennäköisyydellä astuu vielä kauden edetessä jonkun rämpivän liigaseuran ruoriin.

Pennasen tulon myötä Ilveksellä on kaikki edellytykset olla kevään korvilla pelottavan vahva ja yhtenäinen poppoo. Kukaties, puolivälierissä vastaan asettuu Myrrän kesken kauden pohjamudista nostama yllättäjä.

Jääkiekkoromantiikkaa, kenties.

Yhtä kaikki, keskiviikko muistutti taas siitä, kuinka mielenkiintoista jääkiekko on toisinaan myös kaukalon ulkopuolella.

Muokkaus 5.10.2022 kello 13:20: korjattu urheilujohtajan nimi Timo Koskelaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös