Mielipide

Ilves osoitti ryminällä, että se on valmis jättämään vanhat haamut taakseen

LIIGA / Kolumni
Ilveksen hurja alku ja vakuuttava voitto Kärpistä osoittivat, että tupsukorvat ovat pudotuspeleissä aivan yhtä suuri mestarisuosikki kuin runkosarjan puitteissakin. Ilveksen aktiivinen hyökkäyspeli kesti sille asetetut ennakko-odotukset, eikä historiakaan potkinut tamperelaisia nilkoille.

Kun selvisi, että Ilves saa puolivälieriin vastaansa Kärpät, saattoivat useat tamperelaiset haukkoa henkeään. Kärpillä on maine nimenomaan tiukoissa paikoissa Ilveksen kiusaajana. Oululaiset ovat aiheuttaneet Ilvekselle harmaita karvoja turkkiin jo Raimo Helmisen vuosista lähtien. Termi Ilves-paniikki on elänyt omaa todellista elämäänsä.

Nyt Ilves kuitenkin lähti runkosarjaesitysten perusteella ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan, Runkosarjassa Jouko Myrrän joukot päihittivät Lauri Mikkolan valmentaman kärppälauman kaikissa neljässä mittelössä.

Oli kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa, että joukkue pystyy suorittamaan myös kevään peleissä. Lauri Marjamäen penkkinsä taakse saanut ja puolustuspeliään terävöittänyt Kärpät on ollut kova luu ratkaisukamppailuissa aiemminkin. Ensimmäinen pudotuspelierä Nokia Arenalla osoitti, että tämän päivän Ilves on kyvykäs myös pudotuspeleissä. Sitä se ei nimittäin ole paras seitsemästä -ottelusarjassa tehnyt.

Tämä puolivälieräsarja on ensimmäinen, jossa Ilves saa kotiedun Kärppiä vastaan. Uusi, valtava ja kiehuva hornankattila nimeltä Nokia Arena voikin nousta arvoon arvaamattomaan tupsukorvien välieräunelman tavoittelussa. Massoittain liikkuva vihreäkeltainen tamperelaisväetö elää "uutta kevättä" yhdessä joukkueensa kanssa.

Kevät 2022 näyttäisi Ilves-näkökulmasta olevan se hetki, kun vanhat haamut on lopullisesti jätetty Hakametsän pukukopin punttisalin lukolliseen kaappiin. Jo pitkässä runkosarjassa tullut menestys enteili sitä, mitä sunnuntaina jäällä koettiin.

Kolmas sija runkosarjassa ei ollut sattumaa, vaan kertoo ryhmän kestokyvystä. Pelillisesti Ilves on ensimmäisen puolivälierän perusteella potentiaalinen mestari, vaikkakin on todettava, ettei Kärpät nykykunnossaan ole sarjan kärkikaartia.

Sunnuntaina nähty esitys kertoo kaiken siitä, että Ilves on tällä kaudella myös henkisesti valmis pelaamaan aivan Liigan korkeimmista sijoituksista myös lumen sulaessa. Marjamäen Kärpät ei pelaa sellaista hurmoskiekkoa, jota Ilves pystyi esittämän pudotuspeliavauksessa. Oululaiset ovat vaikeuksissa. Ilveksen kulmahammas on yhä esillä, eivätkä historian haamut enää kummittele.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös