Mielipide

Ilves ja Tappara ovat kirmaamassa uuden areenansa myötä Liigassa karkumatkalle

LIIGA / Kolumni
Nokia Arena on antanut tamperelaisseuroille erittäin vahvan taloudellisen kilpailuedun muihin liigaseuroihin nähden. Ja antaa sen jatkossakin.

Vasta kuusi liigaseuraa on julkaissut kauden 2021−2022 tilinpäätöksensä. Mielenkiintoisimmat tulokset on kuitenkin jo nyt julki. Ne tulevat Tampereelta.

Ilves kirjasi liikevaihtoa päättyneellä tilikaudella 11,1 miljoonaa euroa. Voitoksi muodostui 2,4 miljoonaa. Tapparan liikevaihto 12,5 miljoonaa. Voittoa kertyi 1,4 miljoonaa.

Suomen urheiluhistoriassa ei ole koskaan nähty moisia lukemia. Ne ovat suorastaan mykistäviä.

Nokia Arenan ensimmäinen (puolikas) kausi oli tamperelaisseuroille jättimäinen menestys.

Tulosta toki avittivat koronapandemian vuoksi myönnetyt sulkemiskorvaukset ja Liigan poikkeuksellisesti jakama osinko, Ilveksellä lisäksi NHL-pelaajakorvaukset. Ilman näitäkin Ilves takoi tulosta runsaat 700 000 euroa ja Tappara 200 000 euroa.

Ilveksen ja Tapparan taloudellisten muskelien vahvistaminen ei kuitenkaan jää tähän. Ensi kaudella seurat pääsevät pelaamaan ensimmäistä kertaa kokonaisen kauden uudella areenallaan.

Hyvää osviittaa yleisöpotentiaalista antavat tamperelaisseurojen pudotuspelien kotikatsojakeskiarvot. Ilves keräsi keskimäärin 10 625 katsojaa ja Tapparakin 8 927 katsojaa.

Vaikka pudotuspelien kaltaisia keskiarvoja ei ensi kauden runkosarjassa nähdä, asettuvat runkosarjan kokonaisyleisömäärät Tampereen uusiin ennätyslukemiin.

Muiden liigaseurojen harmiksi taloudellinen tulos ei ole vain numeroita näytöllä. Se näkyy paitsi kovissa pelaajahankinnoissa, ennen kaikkea urheilullisessa toiminnassa. Viime kaudella Tappara voitti kultaa ja Ilveskin pronssia.

Uudenaikainen areena antaa jatkossakin tamperelaisille erinomaisen mahdollisuuden jatkaa pitkäjänteistä menestystarinaa taloudessa, mutta myös kaukalossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös