Mielipide

Ilveksen fanit ovat kannattamisen edelläkävijöitä Liigassa – lopettakaa kuitenkin lapsellinen nirppanokkailu

LIIGA / Kolumni
Ilveksen hienon kannattajakulttuurin arvostusta laskee turhamainen suhtautuminen mahdollisiin kannattamista haittaaviin sääntöihin. Se on ihan oma syy.

Aloitetaan posin puolelta.

Ilves-fanien megamatka lauantaina Poriin oli vaikuttava esimerkki koko muulle Liigalle kannattajakulttuurista. En ole ennen kuullut Liiga-ottelussa niin äänekästä kannustusta kuin Ilves-fanit Porissa esittivät.

Ässien oma legendaarinen – ja täpötäysi – seisomokatsomo jäi selvästi kakkoseksi tässä kaksintaistelussa, vaikka kaukalon puolella voitto tulikin patapaidoille.

Ilves-fanit ovat myös siitä poikkeuksellisia Liigassa, että kannustus jatkuu koko ottelun ajan. Eli myös silloin, kun oma joukkue on kentällä alakynnessä, jolloin yleensä omat fanit ovat hiljaa.

Ilveksen fanit ovat ehdottomasti kannattajakulttuurissa edelläkävijöitä Suomessa. Pöhinä tarttuu tehokkaasti myös "tavallisiin" katsojiin. Ilves kiinnostaa ja innostaa, ja se näkyy Tampereella.

Seurasin Ilveksen molemmat tämän viikonlopun ottelut paikan päällä. Harmittavasti hienon Porin-vierailun vastapainona oli fanien osalta penkin alle mennyt paikallispeli Tapparaa vastaan.

Lauantain ottelun aikana mietin, että olisipa ollut hienoa, jos Ilves-fanit olisivat vastanneet myös paikallispelissä kotijoukkueen fanien huutoon.

Sen sijaan herneen nokkaansa vetäneet fanit päättivät mököttää käytävillä tai missä ikinä lie, kun Tapparan kotiottelussa ei saanutkaan heiluttaa isoja lippuja. Painotan toki, että kyllä katsomosta Ilves-faneja löytyi, mutta Tappara vei kannustuspelin 100–0.

Ilveksen faneille oli tehty jo hyvissä ajoin selväksi, että isot liput aiheuttavat näköesteitä monille muille katsojille pelin ollessa käynnissä, mutta tämä ei ollut mennyt jakeluun. Nicke Lignellin sanoin: ihan oma syy.

Todellinen kannattaja ei hylkää joukkuettaan missään tilanteessa, vai miten on?

Onko se sitten todellista kannattamista, jos noudatettavaksi tehtyjä sääntöjä ei haluta noudattaa, ja sen takia ei olla antamassa tukea omalle joukkueelle?

Todellinen kannattaja ei hylkää joukkuettaan missään tilanteessa, vai miten on?

Ilveksen kannattajat ovat hyvin intohimoisia, ja varmasti heidän tavoitteenaan on edistää koko Liigan kannattajakulttuuria. Pisteet näistä ehdottomasti.

Mutta lopettakaa nyt ihmeessä pikkusieluinen egoilu ja antakaa tukenne omillenne, vaikka muiden seurojen toimintatavat vetäisivätkin huuruun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös