Mielipide

Hurricanesin farmiyllättäjä näytti Jesse Puljujärvelle, kuinka tarjottu mahdollisuus käytetään heti hyväksi

NHL / Kolumni
Jesse Puljujärvi on saanut monta mahdollisuutta Sebastian Ahon rinnalla, eikä tulosta ole tullut. AHL-jyrä Mackenzie MacEachern sen sijaan käytti oman tilaisuutensa fantastisesti.

Mackenzie MacEachern pelasi Carolina Hurricanesin ja New York Islandersin neljännessä pudotuspelikohtaamisessa kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa – joka oli samalla Hurricanes-debyytti – ja ensimmäisen pudotuspeliottelunsa NHL-tasolla kolmeen vuoteen.

Tulokashyökkääjä Jack Druryn loukkaantumisen myötä MacEachern pääsi pelaamaan ykkösketjussa Sebastian Ahon rinnalla, ja ensivaikutelma oli loistava! Toisessa erässä 29-vuotias yhdysvaltalainen syötti ylivoimahyökkäyksessä Ahon maalintekoon ja kolmannessa erässä hän ohitti terävällä laukauksella Ilja Sorokinin.

Hurricanesilta puuttuu kärkiketjuista peräti kolme hyökkääjää, joten ihannetilanteessa MacEachern ei tällaista roolia saisi, mutta uniikin näytönpaikkansa Hurricanes-debytantti käytti erinomaisesti.

Ahon tilanne on kaikkea muuta kuin kadehdittava, kun kauden tärkeimmissä otteluissa rinnalla on takuuvarmojen tuloksentekijöiden sijaan suoritustasoaan vielä etsiviä apupoikia. Tämä näkyi erityisesti ensimmäisessä vierasottelussa Islandersia vastaan, kun Bo Horvatin ja Jean-Gabriel Pageaun ketjut pimensivät Ahon kolmikon.

Neljännessä kohtaamisessa tällaisesta ei ollut merkkiäkään, kun Aho, Seth Jarvis ja MacEachern olivat Hurricanesin parhaat hyökkääjät.

Yksittäinen ottelu on totta kai aivan liian aikaista julistaa MacEachernia pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi tai vastaavaa, mutta upean tarinan ainekset ovat käsillä.

Esimerkiksi Jesse Puljujärvi pääsi runkosarjan lopulla kokeilemaan Ahon rinnalla, mutta tulosta ei tullut, ja pudotuspeleissä Puljujärven rooli on ollut hyvin pieni.

Parhaimmillaan kymmenen pistettä 51 runkosarjapelissä tehnyt MacEachern pelasi neljä minuuttia Ahon ketjussa ja tehoili maalin sekä syötön. Ennen kaikkea yhdysvaltalaishyökkääjä teki pyyteettömästi hommia joukkueen eteen ollen muun muassa yksi ahkerimmista taklaajista.

Näillä näytöillä MacEachernin paikka kokoonpanossa on taattu myös seuraavassa pelissä. Duunarihyökkääjän itseluottamus on huippuonnistumisilla singahtanut pilviin, joten odotan seuraavaa lukua tuhkimotarinaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös