Mielipide

Hurricanes on NHL:n kuumimpia joukkueita − Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen näyttävät esimerkkiä koko joukkueelle

NHL / Kolumni
Suomalaishyökkääjien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen esimerkistä muutkin Carolina Hurricanesin pelaajat ovat alkaneet löytää tehojaan. Joukkue onkin vahvassa vireessä ja näyttää tosissaan taistelevan pudotuspelipaikasta.

Carolina Hurricanes on kerännyt tämän vuoden puolella eniten sarjapisteitä ja on enää yhden pisteen päässä Itäisen konferenssin villi kortti -paikasta. Saavutusta hieman himmentää se, että joukkueella on alkuvuoden aikana eniten pelattuja otteluita, mutta yhtä kaikki Hurricanes on voittanut kolme ensimmäistä peliään viiden ottelun vieraskiertueesta.

Lisäksi sekä Curtis McElhinney että Petr Mrázek ovat pitäneet nollapelin kolmen viimeisimmän ottelun aikana. 

Alkuvuoden aikana Hurricanes on vain kerran hävinnyt kaksi peliä peräkkäin, pisin voittoputki on neljä ottelua. Alkukaudella joukkue kärsi tehottomuudesta, mutta tämän vuoden puolella verkko on heilunut tiheämmin.

Vuosikymmenen verran odotettu pudotuspelipaikka tuntuu enemmän realismilta kuin fantasialta.

Hurricanesin ykköstähti Sebastian Aho on tehnyt alkuvuoden peleissä toiseksi eniten pisteitä Chicago Blackhawksin Patrick Kanen jälkeen. Myös Teuvo Teräväinen on pelannut alkuvuoden yli piste per peli -tahdilla, vaikka on tasakentällisin pelannut viime ajat eri ketjussa kuin Aho.

Tammikuussa Hurricanes hankki Minnesota Wildista Nino Niederreiterin vaihdossa Victor Raskiin. Ahon laidalle päästyään sveitsiläishyökkääjä on kyseisellä ajanjaksolla päässyt laukomaan eniten vaarallisilta maalipaikoilta. Yhdeksässä pelissä Niederreiterin saldo onkin vakuuttava 6+1. Vertailun vuoksi Niederreiter teki alkukaudella Wild-paidassa yhdeksän maalia 46 pelissä.

Vahvan alkukautensa myötä Aho puolestaan on noussut jo koko NHL:n pistepörssissä sijalle 14. Ottelumäärään suhteutettu pistetahti on kovempi kuin esimerkiksi Toronto Maple Leafsin supertähdellä John Tavaresilla.

Hurricanes on koko kauden ajan pystynyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja, ja monet Hurricanes-pelaajat ovatkin koko NHL:n kärkeä maaliodottamalla mitattuna. Tulokaspäävalmentaja Rod Brind'Amour on saanut pidettyä joukkueen pelitavan kasassa ja sitä kautta laukaisuhallinnan hyvällä tasolla.

Alkukauteen verrattuna esimerkiksi Justin Williams, Brock McGinn ja puolustajat Jaccob Slavin sekä Dougie Hamilton ovat tämän vuoden puolella kiihdyttäneet pistetehtailuaan merkittävästi.

Pudotuspelipaikkaa tosissaan tavoittelevan joukkueen voi olettaa hakevan siirtorajalla vahvistuksia nimenomaan hyökkäyspeliinsä ja lisäksi tulokashyökkääjä Andrei Svetšnikovilla on kapasiteettia tehostaa viimeistelyään.

Hurricanesin nykytilanne näyttää paremmalta kuin vuosiin ja vielä parempaa on odotettavissa. Vuosikymmenen verran odotettu pudotuspelipaikka tuntuu enemmän realismilta kuin fantasialta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös