Mielipide

Hintzin jatkosopimus naulaa Starsille sinivalkoisen tulevaisuuden, jonka aikana tavoitellaan uskottavasti Stanley Cupia

NHL / Kolumni
Dallas Stars kamppailee nykyrungollaan Stanley Cupista. Roope Hintzin jatkosopimus täydentää sille jatkoa myös tulevina vuosina.

Marraskuun loppu kiekkoherran vuonna 2022 on hyvää aikaa olla Dallas Starsin ystävä. Joukkue keikkuu Läntisen konferenssin kärkipaikoilla, oman divisioonansa kärjessä, ja Jason Robertsonin dominointi uhkaa viedä mielenkiinnon pistepörssin voittokamppailusta ylivoimallaan.

Noh, siinä leikissä pitää vähän huijata. Connor McDavid on vielä Robertsonin edellä muutaman pisteen etumatkalla, mutta kausi on ollut hänelle loistava, etenkin olemattomaksi jäänyt harjoitusleiri huomioiden.

Joukkueen ykkösmaalivahti, ykköspuolustaja, ykköslaituri ja ykkössentteri: lukittu.

Ja sitten tulee tiedote, joka naulaa ykkössentteri Roope Hintzin kiinni seuraan kahdeksaksi vuodeksi eteenpäin, ja vielä maltillisella dollarimäärällä. Torille!

Kirjoitus uhkaa luisua pelkäksi kieli poskessa hehkuttamiseksi, mutta kokonaisuutta tarkastellen pullat todella ovat oikein hyvin uunissa. Ovat olleet jo jonkin aikaa.

Vielä vuosi, pari sitten toki kaikki ei näyttänyt ihan yhtä ruusuiselta.

Stars ylsi upealla suorituksella Stanley Cup -finaaliin, mutta sen kaksi nimekkäintä hyökkääjätähteä olivat luisumassa ehtoon puolelle erittäin kovalla hintalapulla varustettuna, maalivahtirumba oli monipäinen hirviö, päävalmentaja oli "pelakkaa pojat" -pelikirjalla ja niin edelleen.

Starsilla oli erinomaisia pelaajia, mutta kokonaisuus oli vähän sotkuinen.

Ja sitten, kun oli jo ehditty puhua Jim Nillin siiman lyhenemisestä, kenties vielä yhden vuoden mahdollisuudesta, GM-kettu pistää toinen toistaan paremmilla päätöksillä joukkueen erittäin hyvään kuosiin.

Pieniä liikkeitä on varauspöydässä ja kaupparintamalla tehty hyvin jo aiemmin. Löytyi uusi valmentaja. Lisää särmää tuli Mason Marchmentin muodossa.

Kaikkein ratkaisevinta oli kuitenkin se, että puolustusta pitkällä sopimuksella johtavan Miro Heiskasen rinnalle onnistuttiin kiinnittämään Jake Oettinger (kolme vuotta), Robertson (neljä vuotta) ja nyt Hintz asiallisilla, jopa edullisenpuoleisilla sopimuksilla.

Joukkueen ykkösmaalivahti, ykköspuolustaja, ykköslaituri ja ykkössentteri: lukittu.

Oettinger − sarjan kymmenen parhaan maalivahdin joukkoon kuuluva maalivahti − on kiinni "vain" kolmeksi vuodeksi, mutta hinta on esityksiin nähden edullinen, ja tuolloin ehtii viimeistään päättyä Jamie Bennin 9,5 miljoonan jättisopimus sekä Esa Lindellin 5,8 miljoonan sopimus. Myös Robertsonin seuraavaan sopimukseen mennessä on mukavasti porrastuksia tulossa.

Robertson luistelee aika kulmikkaasti, mutta käyttää kokoaan ja laukaustaan erinomaisesti. Vastuullinen Hintz taas on suorahyökkäyksissä, hyökkäysalueella erinomainen, ja kahteen suuntaan vastuullinen. Jäähyjäkin tuo tappaa.

Erinomaista työtä, Nill.

Suomalaisia edessä, suomalaisia takana, suomalaisia täydentävissä roolissa, Stanley Cup edessä? Tällä rungolla sitä tavoitellaan useampina tulevina vuosina.

Ai niin. Joku vuosi taaksepäin puhuttiin siitä, millainen ryöstö Sebastian Aho numerolla 35 vuoden 2015 varaustilaisuudessa oli. Hintz poimittiin siitä vielä 14 vuoroa myöhemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös