Mielipide

Hiipuva Penguins näki hiipuneessa Mikael Granlundissa pelastuksen

NHL / Kolumni

Pittsburgh Penguins teki oletettavasti suurimman siirtonsa ostammalla alavireisen kauden pelanneen Mikael Granlundin Nashville Predatorsista. Samalla Penguins tarjosi sekä Granlundille viimeisen mahdollisuuden todistaa olevansa edelleen tähtitason NHL-pelaaja että itselleen näennäisen mahdollisuuden viimeiseen kannujahtiin ennen joukkueen ytimen kuihtumista.

Granlundin kausi Predatorsissa on ollut hankala. Siirto keskikaistalta laidalle kaatoi hänen muroihinsa maidon sijasta hotellin hanavettä, ja hänen pelinsä on oireillut huomattavasti sekä hyökkäys- että puolustuspään tekemisen suhteen.

Laiturin rooli oli Granlundille hankala sen vaatimusten takia. Predatorsissa laiturin pitää taklata, prässätä ja antaa puolustajille painetta ja voittaa irtokiekkoja. Penguinsin toiminta kielii erilaista roolia Granlundille. Kun katsotaan GM Ron Hextallin liikkeitä sekä joukkueen kokoonpanoa, Granlundin hankintaan löytyy selviä syitä.

Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin ja Jake Guentzelin jälkeen joukkueessa olevat hyökkääjät ovat joko tyypiltään joko työmyyriä tai kokevat hankaluuksia maalipaikkojen luomisessa.

Hextall halusi tasapainottaa työmiesten ja taitopelaajien suhdetta joukkueessa ja kauppasi pois haalarihommilla elantonsa ansaitsevan keskushyökkääjän Teodors Blugersin sekä luopui lähinnä luisteluvoimansa takia NHL:ssä pelaavasta Kasperi Kapasesta.

Granlundin tehtävänä tulee olemaan tuloksentekoyksikön laajentaminen. Hänen täytyy helpottaa Crosbyn ja Malkinin taakkaa sekä ravistella tehoja irti niistä hyökkääjistä, joita ei pystytä istuttamaan kahden edellä mainitun vierelle.

Penguins voi käyttää Granlundia monipuolisesti. Kahden ensimmäisen ketjun keskikaistalle hänellä ei ole asiaa, mutta kolmosketjussa 38-vuotias Jeff Carter ei ole enää sitä, minkä takia Penguins hänet halusi.

Penguinsin laituriosasto on myös kapea, joten tarvittaessa Granlund voidaan istuttaa myös Crosbyn tai Malkinin rinnalle. Granlundin nopeus on laituripelaamisen suhteen suuri kysymysmerkki, mutta esimerkiksi koostumus Granlund–Malkin–Rust loisi toimivan yhdistelmän.

Pöytä on siis katettu ja onnistuminen riippuu Granlundista itsestään. Voittavan suorittamisen pitää alkaa heti ensimmäisestä ottelusta, sillä Penguinsin pudotuspelipaikka on vaakalaudalla rajussa Itäisen konferenssin kilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös