Mielipide

Hei ystävät hyvät, olisiko aika antaa mahdollisuus uudelle Mestikselle?

MESTIS / Kolumni
Mestis on menettänyt joukkueita Liigaan ja konkurssiin. Mestis on menettänyt yleisöä muille sarjoille, tai osa on kyllästynyt kokonaan. Mestis yrittää kuitenkin kerran vielä, olisiko siis mahdollista antaa anteeksi entisten päättäjien virheet ja katsoa uutta ilmettä positiivisemmin?

Kuluneella kiekkokaudella Mestis on ollut yllättävän paljon otsikoissa. Siis siihen nähden, että sarjan piti olla kuollut ja kuopattu.

Tullaankin ristiriitaiseen kysymykseen, onko kaikki näkyvyys kuitenkaan hyvästä?

Kumpaakin löytyy, jos kaikkien ihmisten mielipidettä kysytään. Kaikki eivät koe Jääkiekkoliiton ja Liigan sopimusta, joka pitää Liigan suljettuna, kovinkaan hyvänä. Osa kokee sen taas turvalliseksi, etenkin Liiga-seurat. 

Mestiksessä on myös tällä kaudella ollut uusi linjaus palkintorahoista, linjaus on Olli Aron ansiota, tai syytä. Aro palkattiin Mestiksen operatiiviseksi johtajaksi kesällä, hän on muun uuden henkilöstön kanssa syy siihen, miksi palkintorahoja ei ole enää. Tässä tapauksessa syy-termi ei ole negatiivisesti käytetty.

Aro toi Mestikselle uuden suunnan. Suunta ei ole itkeä vain siitä, että sarjat eivät ole auki, vaikka totta kai se olisi myös Aron unelma. Suuntana on antaa kuolevalle Mestikselle sähköshokkeja ja palauttaa se normaalielämään.

– Tälle sarjalle helpointa olisi, jos sarjat olisivat auki. Silloin olisi todella konkreettista, kun se unelma eläisi, kommentoi Aro Jatkoajalle

Vaikka Aro myöntää, että avoimet sarjat olisivat helpointa, töitä on tehty siihen suuntaan, että Mestis voisi olla toimiva sarja myös ilman Liigan aukioloa.

Ansaitseeko Mestiksen johtoporras anteeksi muiden virheet?

Kuten mainittua, Aroa voidaan pitää yhtenä syyllisenä palkintorahojen menettämiseen, vaikka Mestis-seurat ovatkin päätöksen takana yhtä lailla.

Arolle voidaan silti merkitä plussa papereihinsa. Aro on saanut puolen vuoden aikana enemmän aikaiseksi kuin sarjassa yhteensä moneen vuoteen. Tai ainakin puheita on, toteutusta emme vielä kokonaan ole nähneet.

Oma TV-kanava Mestikselle on erittäin hyvä alku, vaikkemme tiedäkään, onko toteutus yhtä hyvä. Alkutalvesta Jatkoajan haastattelussa ollut Aro kuitenkin kertoi kehityskohteet ja niihin on tartuttu selkeästi.

– Urheilullisesti menee tosi hyvin, mutta me tiedostetaan, että me ollaan mediassa tiputtu liian kauaksi, missä meidän kuuluisi olla. Ylipäätänsä tiedostus tätä sarjaa kohtaan on liian pientä, Aro päivitteli tilannetta alkutalvesta

TV-sarja on yksi osoitus, että Mestiksen johdossa pyritään tekemään jotain oikeaan suuntaan. Vaikka mentaliteetti "kaikki tänne ja heti" onkin kiehtova ja monelle sopiva, tulee muistaa, ettei mikään tapahdu hetkessä. Hyvät asiat vaativat aikaa ja huolellisuutta. 

– Tiedän itsekin, että Twitterissä, tai jossain on keskusteltu, että me emme tee mitään. Ollaan me kuitenkin aika paljon tehty, aika paljon ollaan saatu aikaiseksi, jossain epäonnistuttu ja jossain menee ehkä liian kauan aikaa.

Mestis on tehnyt linjauksen myös tällä kaudelle erittäin absurdiin asiaan, katsojalukuihin. Absurdiksi asian tekee sen, että niitä on koskaan edes liioiteltu. Toivottavasti ei sponsoroiden toivossa, koska se ei ole toiminut. 

– Me tehtiin tänä vuonna sellainen päätös katsojalukujen kanssa, että me ei lasketa kausikortteja ollenkaan katsojalukuihin mukaan. Me lasketaan sisääntulolaskurilla paljonko meillä on katsojia. Se on ainut tapa miten voidaan kehittää toimintaa, kun me tiedetään valmiiksi paljonko meillä on ihmisiä sisällä.

Mestis on tuotteena edelleen rikkinäinen, kolhittu, vajavainen. Mutta sarja yrittää kuitenkin parantaa. Vai voiko kukaan väittää, etteikö Mestiksen sosiaalinen media ole ottanut valovuoden eteenpäin Mestiksen sisällöntuottaja Tatu Virtasen johdolla?

Kun oma sisällöntuotanto on parantunut hurjia askeleita, ovat muut ihmiset ja mediat pystyneet sitä noteeraamaan paremmin.

– Jos me katsotaan sosiaalista mediaa ja verrataan viime kauteen, me ollaan tällä hetkellä yli 25 prosenttia edellä. Minä en tarkoita sitä, mitä me itse tuotetaan, vaan kuinka paljon meistä keskustellaan. Perinteisissä medioissa meidän kasvuprosentti ei ole niin iso, mutta sielläkin me ollaan viisi prosenttia kirjoitetuissa artikkeleissa edellä viime vuoden vastaavaa aikaa, Aro innokkaana päivittelee

Selvää on kuitenkin se, että työnteko ei saa päättyä tähän, vaikka positiivista tulosta on saatukin aikaan. Jos kuluttaja antaa kerran anteeksi Mestikselle, toista kertaa sitä ei ole enää vara menettää.

Älkää tyrikö tätä nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös