Mielipide

Haluammeko enää nähdä yllätyksiä keväisin? Tylsät finaalisarjat ovat NHL:n pudotuspelien toistuva antikliimaksi

NHL / Kolumni

Vegas Golden Knights voitti Stanley Cupin kaataen Florida Panthersin finaalisarjan viidennessä ottelussa rumasti 9−3. Vegas oli koko finaalisarjan ajan se hallitseva osapuoli, eikä Panthersille jäänyt mitään mahdollisuuksia.

Panthers nousi finaaleihin yllättäen kaikki, ja se on harmi.

NHL:ssä on edellisvuosina nähty lähes säännöllisesti finaaleissa joukkue, joka on edennyt finaaleihin vastoin isoimpia odotuksia. Melkein joka vuosi kyseinen yllättäjäjoukkue on poistunut selvänä häviäjänä kesälomille.

Tampa Bay Lightningin kaksi peräkkäistä mestaruutta vuosina 2020 ja 2021 ovat tästä se räikein esimerkki. Koronavuonna Dallas Stars kaatui kuudessa ottelussa ja seuraavana vuonna Montréal Canadiens viidessä. Kumpikin joukkue nousi finaaleihin yllättäjänä ja oli täydellinen vastaantulija mestareille.

Vuonna 2018 nähtiin yllätys, kun tämän kevään mestari Golden Knights pelasi finaaleissa Washington Capitalsia vastaan. Capitals tappoi tuolloin Golden Knightsin kiiman ja vei kannun viidessä ottelussa.

2017 ja 2016 Pittsburgh Penguins voitti Nashville Predatorsin ja San Jose Sharksin kuudessa pelissä, eikä kumpikaan joukkue todella haastanut Penguinsia.

2015 Chicago Blackhawks istutti tuolloin nuoren Lightningin kuudessa pelissä, Los Angeles Kings pieksi New York Rangersin vuonna 2014 voitoin 4−1.

Ja niin edelleen.

Viime vuosi oli listassa poikkeus yhdessä kevään 2019 kanssa. Viime vuonna emme nähneet yllättävää finaalijoukkuetta, mutta tylsän finaalisarjan se silti toi, kun Colorado Avalanche kaatoi Tampa Bay Lightningin voitoin 4−2. Vuonna 2019 nähtiin puolestaan yllättävä finaalijoukkue sekä mestari, kun St. Louis Blues nousi kevään aikana runkosarjan viimeiseltä sijalta mestariksi.

neljäs sarja koituu toistuvasti ylitsepääsemättömäksi kevään sensaatiojoukkueille.

Tuolloin näimme harvinaislaatuisen seitsemän ottelun finaalisarjan Bluesin ja Boston Bruinsin välillä. Tuota aiempi seitsemän ottelun sarja pelattiin vuonna 2011 Bruinsin ja Vancouver Canucksin välillä.

NHL:n kevätpelit ovat brutaalia leikkiä, koska pitkiä pudotuspelisarjoja pelataan neljä. Se viimeinen neljäs sarja koituu toistuvasti ylitsepääsemättömäksi kevään sensaatiojoukkueille.

Tästä syystä on toivottavaa, ettei tulevina vuosina nähdä yllätyksiä finaalissa pelaavien joukkueiden suhteen.

Juttua korjattu klo 10:11. Edellinen seitsemän ottelun sarja ennen vuotta 2019 pelattiin vuonna 2011, ei 2009.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös