Mielipide

Finaalipaikan todennäköisyys ei ole enää Golden Knightsin puolella − joukkue on kaatumassa hyökkääjiensä tehottomuuteen

NHL / Kolumni
Ilman hyökkääjiensä merkittävästi tehokkaampaa viimeistelyä Vegas Golden Knightsin kausi päättyy konferenssifinaaleihin.

Vegas Golden Knights on ollut sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä vahva hyökkäyspelijoukkue, joka on hallinnut pelin virtausta ja luonut vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Joukkue onkin pudotuspelien paras sekä laukaisuhallinnalla että maaliodottamalla mitattuna.

Kuitenkin Golden Knights on seitsemässä viime pelissään ohittanut maalivahdin vain kahdeksan kertaa – näistäkin osumista puolet on iskenyt puolustaja!

Golden Knightsin paras maalintekijä Alex Tuch on Dallas Starsia vastaan toistaiseksi maaleitta. Joukkueen tehokkaimman hyökkääjän Mark Stonen saldo neljässä pelissä on 1+1, ja tehot syntyivät samassa ottelussa. Huikeaa pudotuspelisyksyä pelaava puolustaja Shea Theodore onkin joukkueensa paras pistemies, mutta nuorukainen ei pysty yksin kannattelemaan koko ryhmää.

Maalipaikkojen suhteen Golden Knightsilla on ollut ratkaisun avaimet jo parissa viime pelissä, mutta tarvittavat maalit ovat jääneet tekemättä.

Kärkihyökkääjistä Jonathan Marchessault on pelannut kymmenen peliä maaleitta ja Max Pacioretty seitsemän, vaikka kaksikko on joukkueen hyökkääjistä ahkerimmat laukojat. William Karlsson puolestaan on henkilökohtaisella maaliodottamalla mitattuna koko pudotuspelien kärkeä, mutta seitsemän viime pelin saldo on yksi osuma. 

Paul Stastny on viiteen viime peliin onnistunut keräämään tehot 2+3, mutta joukkueen voittosaraketta nämä tehot eivät ole riittävästi kaunistaneet. Puolustajat Theodore ja viimeisimpänä Alec Martinez ovat enemmän vastanneet viimeistelystä, vaikka hyökkääjät luovat pelistä toiseen vaarallisia paikkoja.

Kaikki kunnia Vancouver Canucksin Thatcher Demkolle, jonka Golden Knightsin pelaajista onnistui ohittamaan vain Theodore sekä Starsin Anton Hudobinille jatkuvasta venymisestä, mutta Golden Knights tekee tällä hetkellä vastustajan maalivahdista sankarin. Hyökkäyspelaaminen on kuitenkin viimeistelyä lukuun ottamatta verrattavissa runkosarjassa nähtyyn suoritustasoon.

Erityisesti kokeneelta maalitykiltä Paciorettyltä on lupa odottaa nykyistä kovempia tehoja – Karlsson ja Marchessault ovat häntä kokemattomampia ratkaisijoita. 

Maalipaikkojen suhteen Golden Knightsilla on ollut ratkaisun avaimet jo parissa viime pelissä, mutta tarvittavat maalit ovat jääneet tekemättä. Nyt Golden Knightsin pitäisi kolmessa peräkkäisessä ottelussa voittaa vastustajansa maalinteossa, kun seitsemässä viime pelissä näin on tapahtunut vain kahdesti. 

Kasinotermein sanottuna, todennäköisyydet jatkoon menosta eivät ole enää Golden Knightsin puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös