Mielipide

Finaalin tyrmäys sen osoitti − Tyttöleijonat teki MM-kisoissa kovan tempun

MAAJOUKKUE / Kolumni
Vaikka Tyttöleijonat jäi MM-kisoissa lopulta neljänneksi ja ilman mitalia, voi joukkue silti olla ylpeä siitä, mihin se turnauksessa ylsi. Historiallinen finaalipaikka oli välierässä lähellä, ja Kanadan tyrmäys Ruotsia vastaan vain korosti Suomen henkisesti kovan suorituksen arvoa.

Suomen suoritus tyttöjen MM-kisoissa oli kahtiajakoinen. Turnaus alkoi mollivoittoisesti ja muutaman supersuorituksen jälkeen pronssiotteluun osui jälleen kehnompi päivä.

Tyttöleijonat pystyi kuitenkin tärkeillä hetkillä pistämään sellaiset suoritukset tiskiin, että kenenkään ei tarvitse lähteä kotiin häpeää tuntien.

Tšekki ahdisti Suomen tiukkaan paikkaan MM-kisojen puolivälierässä, mutta tiiviin joukkuepelin ja kärkipelaajien suoritusten ansiosta matka jatkui välieriin. Siellä vastaan asettui sittemmin finaalissa Ruotsin 10–0-lukemin piessyt Kanada.

Suomi pystyi jopa hallitsemaan kiekkoa ja tekemään hyökkäyspelejä jo silloin − ja nyt yhä vain hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan. Tyttöleijonien sensaatiomainen finaalipaikka jäi hukattujen ylivoimien ja muutaman epäonnisen pompun päähän. 

Katsoessa sunnuntain finaalia ei voinut välttyä ajatukselta: entä, jos Suomi olisikin tässä vaahteralehtipaitoja vastaan Ruotsin sijasta? Kamppailusta olisi varmasti tullut erilainen, eikä turnausemäntä olisi ollut sellaisessa statistin roolissa kuin se nyt Kanadan hirmukäsittelyssä oli.

Suomi löysi välierässä pelilliset keinot ja ennen kaikkea henkisen lujuuden haastaa Kanada tosipaikassa. Nuorelle ryhmälle sellainen temppu ei ole aivan yksinkertainen, sillä kehittyvä mieli on oikukas. Päävalmentaja Mira Kuisman johdolla joukkue löysi itsestään taistelijan juuri turnauksen oikealla hetkellä ja ansaittu palkinto jäi saamatta.

Mikäli asiat olisivat menneet toisin, ja Suomi olisi päässyt koettamaan kykyjään Ruotsia vastaan Östersund Arenan jäällä, voitaisiin tällä hetkellä mahdollisesti suunnitella jo torijuhlia. Nyt MM-kultaunelma tyttöjen kisoista jäi vielä odottamaan itseään.

Joka tapauksessa Suomen nuoret tähdet saavat olla ylpeitä suorituksestaan tämän vuoden MM-kisoissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös