Mielipide

Finaaliavaus osoitti, että TPS pystyy haastamaan Tapparan vain näennäisesti

LIIGA / Kolumni

Liigan ensimmäinen loppuottelu meni kutakuinkin sarjan ennakkoasetelmien mukaisesti. Haastajan roolissa oleva TPS joutui turvautumaan liikaa Andrei Karejevin torjuntoihin ja onneen.

Varsinkin toisessa erässä Tappara otti ohjakset vakuuttavalla tavalla käsiinsä. Pitkät pyöritykset TPS:n alueella johtivat useisiin maalipaikkoihin, joihin ottelu olisi paremmalla tuurilla ratkennut.

Tapparan ehdottomana kilpailuetuna finaalisarjassa on vastustajaansa tuoreemmat jalat, kun se on päässyt aiemmat pudotuspelisarjansa helpommalla kuin TPS. Tähän Tappara selvästi iski pidemmän vaihtomatkan toisessä erässä, jolloin TPS joutui vetäytymään kuoreen.

TPS:n aseet Tapparan horjuttamiseen näyttävät jäävän turhan paljon Karejevin ja erinomaisen ykkösketjun varaan. Tapparalta löytyy hyökkäämiseen laadukkuutta jokaisen neljän ketjun voimalla, johon TPS ei pysty ykkösketjua lukuun ottamatta millään vastaamaan.

Tasakentällisin mestaruutta ei tulla ratkaisemaan, koska maalipaikkojen määrä on niin vähäinen molempien tarkasta puolustuspelistä johtuen. Siispä erikoistilanteiden merkitys nousee.

Etenkin Tapparan ylivoima näyttää olevan niin viimeisen päälle kunnossa, ettei TPS pysty sitä hyydyttämään. Siitäkin huolimatta, että Karejev pystyy venytyksillään pelastamaan huomattavan määrän maaleja.

Pudotuspeleissä voimasuhteet yleensä heilahtelevat nopeasti, mutta Tapparan tasaisuuden tietäen on vaikea nähdä, että TPS pystyisi taikomaan jostain mullistavia taikatemppuja.

Varsinkin hyökkäykseensä TPS tarvitsee kipeästi avausottelussa sivussa olleita pelaajia, jotta se pystyisi hallitsemaan tasakentällisin peliä suuremman osan ajasta. Nyt nähdyllä esityksellä sillä ei tule olemaan jakoja mestaruustaistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös