Evan Bouchard nostaa Oilersin puolustuksen uudelle tasolle

NHL / Kolumni
Edmonton Oilersin pitkään jatkunut kiekollisen kärkipuolustajan etsintä päättyi perjantai-iltana, kun seura varasi OHL:ää viime kaudella dominoineen Evan Bouchardin.

Edmonton Oilersin suurin tarve ennen varaustilaisuutta oli kiekollinen oikealta ampuva puolustaja, joka pystyy pyörittämään ylivoimapeliä. Huhuja pyöri ilmassa, että GM Peter Chiarelli hankkisi sellaisen pelaajakaupan avulla. Lopulta kauppaan ei kuitenkaan ollut tarvetta. Oilers löysi miehensä, kun se varasi Evan Bouchardin kymmenennellä varausvuorolla.

Bouchardilla on kaikki ne työkalut, joita Oilers on jo pitkään etsinyt: kova laukaus, millintarkat avaussyötöt ja loistava ylivoimapelaaminen. TSN:n toimittaja Bob McKenzie arvioi Bouchardin koko varaustilaisuuden parhaaksi syöttäjäksi. Luistelutaidossa hän häviää hieman muille kilpakumppaneilleen, kuten Noah Dobsonille ja Rasmus Dahlinille. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Bouchard olisi huono luistelija.

Bouchardilla on kaikki ne työkalut, joita Oilers on jo pitkään etsinyt

Viime kaudella Bouchard oli uudelleenrakennusta suorittaneen London Knightsin ylivoimaisesti paras pelaaja iskien huimat 87 tehopistettä. Eroa kakkoseksi tulleeseen Sam Mileticiin tuli 33 pistettä. Bouchard myös voitti OHL:n puolustajien pistepörssin kymmenen pisteen erolla seuraavaan.

Vastaavaan pistelukemaan ei ole varausvuotenaan yltänyt yksikään toinen OHL:n kärkipuolustaja vuoden 2005 jälkeen. Esimerkiksi vuoden 2014 ykkösvaraus Aaron Ekblad teki omana varausvuotenaan vain 53 tehopistettä.

On syytä olettaa Bouchardin saavan näytönpaikan harjoitusleirillä ja mahdollisesti myös runkosarjan avausotteluissa. Ensi kaudella tuskin on vielä isoa roolia luvassa, mutta vuoden päästä tilanne on jo toinen. Bouchard, Oscar Klefbom, Adam Larsson ja Darnell Nurse tulevat muodostamaan laadukkaan kärkinelikon vuosiksi eteenpäin. Myös kevätkaudella erinomaiset näytöt antanutta Ethan Bearia ei kannata sivuuttaa kaavailuista.

Bouchard on kiekollisten taitojensa lisäksi osoittanut kykynsä pelata isoja minuutteja. OHL:ssä hän pelasi paikoitellen jopa 35 minuuttia ottelua kohden. Oilersin valmennusjohto hierookin varmasti tällä hetkellä tyytyväisenä käsiään yhteen. 

Oilers teki viisaan liikkeen välttäessään turhia hätiköintejä ja lähtee Dallasista kotiin lottovoitto takataskussaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös