Mielipide

Espoolainen unelma, stadilainen todellisuus

MESTIS / Kolumni

Jatkoaika uutisoi Kiekko-Espoon lähes 400 000 euron taloudellisista tappioista viime tilikauden jälkeen. Seura tiedotti sen jälkeen lyhytsanaisesti kommentoivansa taloudellista tulosta myöhemmin. 

On todettava heti alkuun, että 950 000 euron liikevaihdolla lähes 400 000 euron tappio on erittäin huono suoritus. On syytä muistaa, että espoolaisseura meni viime kaudella päätyyn asti ja keräsi hyvin yleisöä ratkaisupeleihin. Näillä eväillä pitää yksinkertaisesti kyetä parempaan tulokseen.

Kiekko-Espoo kertoo tiedotteessa, että liigavalmiuteen tehdyt panostukset näkyvät tuloksessa negatiivisesti. Saa nähdä, avataanko näitä panostuksia myöhemmin myös julkisesti.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sai kesäkuisesta lausunnostaan paljon kritiikkiä kiekkopiireissä. Näyttää siltä, että hänellä oli hyvin tietoa Kiekko-Espoon taloudellisesta tilanteessa jo tuolloin. Liigan toimintatavoista ja urheilullisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta nykysäännöillä Liiga on toiminut täysin oikein espoolaisten kohdalla.

Kiekko-Espoon liigaprojektin osalta kapuloita rattaisiin laittaa myös Jokereiden tuleminen Mestikseen. Kysymyksessä on brändi, joka herättää niin muualla Suomessa kuin pääkaupunkiseudulla paljon enemmän tunteita kuin vielä nuoren aikuisen iässä oleva Kiekko-Espoo.

Metro Areenan loppuunmyyminen torstaina pelattavaan avausotteluun Kiekko-Espoon ja Jokereiden välillä tuo mieleen kevään 2011. HIFK marssi mestaruuteen kaataen Bluesin neljässä ottelussa, jossa myös Espoon silloisen Barona Areenan kamppailut olivat käytännössä kotiotteluita helsinkiläisille. 

Asetelma on Kiekko-Espoon ja Jokereiden välillä samankaltainen. Narripaidoilla tulee olemaan kotiottelu Espoossa, kun tuhannet intohimoiset Jokereiden kannattajat valtaavat Metro Areenan. 

Vaikka Espooseen kasvaa koko ajan uutta sukupolvea, he kasvavat vahvojen brändien kannattajiksi. Espoon katukuvassa on loppukesänä ja alkusyksynä näkynyt eniten HIFK. Viime kevään finaalihuuman aikana Kiekko-Espooseen ei törmännyt juuri ollenkaan Tapiolan urheilupuiston ulkopuolella. 

Kiekko-Espoolla on vielä pitkä matka varteenotettavaksi liigaseuraksi nykykriteereillä, ja Liigan ottama aikalisä liigalisenssien suhteen näyttäytyy nykytiedon valossa erittäin viisaalta ratkaisulta. 

Kolme liigaseuraa Pääkaupunkiseudulta ei ole mahdottomuus, mutta jos kaksi täytyy valita, niin vahvat helsinkiläiset brändit fiksulla taloudenpidolla ovat etulyöntiasemassa.

Myös liigakiekkoilun tulevaisuus Pääkaupunkiseudun osalta kiteytyi hyvin helsinkiläisen jalkapalloseuran HJK:n kannattajien 2010-luvun alussa esittämässä banderollissa. 

Espoolainen unelma, stadilainen todellisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös