Mielipide

Erik Gudbranson unohti joukkuekaverinsa, kun kaltoinkohtelu piti kostaa NHL:n luolamieskoodin mukaisesti

NHL / Kolumni
Maalin tappioasema kolmannessa erässä, ja Columbus Blue Jacketsin Erik Gudbranson ryntäsi kostamaan kokemansa laitataklauksen. Tätä väkivaltamyönteisyyttä ei voi mitenkään selittää joukkuepelaamisella ja kaverin puolustamisella.

NHL-tappeluita on kategorisesti selitelty joukkuekavereiden puolustamisella. Olen ottanut jo aiemmin riittävästi kantaa tappeluita vastaan yleisellä tasolla, mutta sunnuntai-illan ottelu Columbus Blue Jacketsin ja Florida Panthersin viimeistään upotti solidaarisuusargumentin syvälle Atlantin valtamereen.

Blue Jacketsin Erik Gudbranson taklattiin kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ruman näköisesti selästä laitaan, mistä Panthersin Nick Cousins sai kahden minuutin jäähyn laitataklauksesta.

Gudbranson oli aggressiivinen heti taklauksen jälkeen, mutta kuutisen minuuttia myöhemmin nähtiin jo silmitöntä väkivaltaa. Kanadalaispuolustaja hyökkäsi taklaajansa kimppuun ja löi Cousinsia toistuvasti niskan alueelle tämän yrittäessä suojata itseään jään pinnassa.

studiossa NHL:ssä pelannut Sami Lepistö kuvasi, että tällaisen alivoiman tappaminen enemmän kyrsii kuin motivoi taistelemaan joukkuekaverin puolesta.

Pahoinpitelyyn rinnastuva teko on itsessään typerää, vaarallista ja lajiin kuulumatonta. Absoluuttisen käsittämätöntä on, että seuran kapteenistoon kuuluva pelaaja hankkii joukkuekavereilleen seitsemän minuuttia alivoimaa kolmannessa erässä, kun joukkue on maalin tappiolla.

Jäähyjen päätyttyä Panthers johti jo kahdella maalilla. Vaikka Blue Jackets kertaalleen kavensikin, rallattelivat pantterit lopulta 5–2-voittoon.

En tietenkään voi tietää, koettiinko Blue Jacketsin vaihtopenkillä Gudbransonin päällekarkaus kuinka yhtenäistävänä tekijänä. Faktatasolla joka tapauksessa tämä aiemmin urallaan 60 kertaa HockeyFights-sivuston mukaan tapellut varakapteeni puolusti ainoastaan itseään ja sysäsi joukkuekaverinsa moneksi minuutiksi alivoimalle.

MTV:n studiossa itsekin NHL:ssä pelannut Sami Lepistö kuvasi, että tällaisen alivoiman tappaminen enemmän kyrsii kuin motivoi taistelemaan joukkuekaverin puolesta.

Joukkueen eteen pelaamista olisi paljon enemmän se, että hillittäisiin hermot ja annettaisiin riehuvan vastustajan ottaa jäähyt.

Tällainen ei kuitenkaan sovi NHL:n luolamieskoodiin, jossa pitää antaa isku iskusta ja aivovamma aivovammasta.

Pelikavereiden puolustamisella ei ole mitään tekemistä tällaisen tappeluhakuisuuden kanssa, joten toivottavasti tätä laiskaa argumenttia ei enää käytettäisi. Gudbranson hyökkäsi Cousinsin kimppuun, koska hän halusi kostaa.

Seuraukset jäivät joukkuekavereiden hoidettavaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös