Mielipide

Elias Pettersson edustaa NHL:n valoisaa tulevaisuutta, Mathesonilta nähdyt törkeydet ovat jäänne pimeältä keskiajalta

NHL / Kolumni
Florida Panthersin Mike Matheson käytti painiotteita Vancouver Canucksin nuoreen tähteen Elias Petterssoniin, joka loukkaantui tilanteessa. NHL:n kurinpidolla on nyt tilaisuutensa linjata, kumpi on liigan tulevaisuus: taitokiekko vai oman käden oikeudet.

Viidessä pelissä tehot 5+3 ja tulokaspörssin kärkipaikka. 19-vuotias Elias Pettersson on aloittanut NHL-uransa Vancouver Canucksissa samalla itseluottamuksella ja tehokkuudella, joilla ruotsalaissentteri dominoi viime kaudella SHL:ää.

Viime yön ottelussa Florida Panthersia vastaan tulokashyökkääjä ehti laukoa kauden toisen ylivoimamaalinsa ennen kuin joutui kokemaan NHL:n pimeämmän puolen. Panthers-puolustaja Mike Mathesonin ohittaminen tyylikkäällä pyöräytysharhautuksella johti showpainityyliseen maahanheittoon ja loukkaantumiseen.

Canucksin päävalmentaja Travis Green ei antanut pelin jälkeen lisätietoa ruotsalaislupauksensa tilanteesta, mutta nimitti Sportsnetin haastattelussa Mathesonin tekoa likaiseksi. 24-vuotias puolustaja selvisi jäähyttä Petterssonin telomisesta, mutta Canucksin aloitteesta tilanne etenee kurinpitokäsittelyyn.

NHL:N ON AIKA RATKAISTA, HALUAAKO SE OLLA MAAILMAN PARAS JA TAITAVIN KIEKKOLIIGA VAI VÄKIVALTAISTEN MIESTEN HIEKKALAATIKKO, JOSSA ISOIMMAT POJAT SAAVAT MÄÄRÄTÄ MIELIVALTAISESTI.

Pettersson on yksi NHL:n nuorista tähdistä ja edustaa tarunhohtoisen liigan loistavaa tulevaisuutta. Vastustajan tahallinen vahingoittaminen on jäänne pimeältä keskiajalta.

Tai näin ainakin kurinpidon toivoisi linjaavan.

Pettersson pelasi jääkiekkoa, ja nöyryytetty Matheson iski takaisin väkivallalla. Nyt NHL:n on aika ratkaista, haluaako se olla maailman paras ja taitavin kiekkoliiga vai väkivaltaisten miesten hiekkalaatikko, jossa isoimmat pojat saavat määrätä mielivaltaisesti.

Kurinpidon päätöksestä riippumatta toivoisi malttia myös Canucks-pelaajille. Joukkueen kannalta paras tapa kostaa on keskittyä peliin ja jatkaa hyvin alkanutta kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös