Mielipide

Ei se kaunista ollut, mutta Dallas Stars eteni silti ansaitusti Stanley Cup -finaaleihin

NHL / Kolumni
Dallas Stars kepitti selvästi Vegas Golden Knightsin ratkaisevilla osa-alueilla pelillisestä alakynnestään huolimatta.

Dallas Starsin ja Vegas Golden Knightsin välisen ottelusarjan viides kamppailu oli kuin koko sarja pienoiskoossa. Lyhykäisyydessään Golden Knights vei pelin virtausta suurimman osan ajasta, mutta jälleen kerran viimeistely ontui pahasti.

Sarja kulminoitui ottelun päätöserään, jossa Golden Knights ei onnistunut tappamaan ottelua 2–0-johtoasemastaan huolimatta. Kärsivällisenä pysynyt Stars puolestaan tiedosti oivasti vastustajan paineet johtoaseman säilyttämisessä.

Starsin pääsyä Stanley Cupin finaaleihin voi silti pitää yllätyksenä, sillä se on nyt nujertanut kahdessa sarjassa ennakkoon parempana pidetyn joukkueen. Rick Bownessin valmentamassa joukkueessa on kuitenkin näkynyt samanlaisia piirteitä kuin viime vuoden mestarissa St. Louis Bluesissa.

Näitä piirteitä ovat muun muassa erinomainen maalivahtipeli, tiivis ja kurinalainen puolustus ja ratkaisuhetkillä loistaminen. Näillä osa-alueilla Starsin pelaaminen ei luonnollisestikaan ole ollut kovinkaan näyttävää. Menestymisen kanssa näyttävyydellä on kuitenkin vain vähän yhteneväisyyttä.

Golden Knightsin ja Starsin sarja oli tasaisempi kuin otteluvoitot 4–1 antavat olettaa, sillä ritarit loivat Starsia enemmän maaliodottamaa ja maalipaikkoja. Osittain onnikin oli Starsin puolella, sillä Golden Knightsin puolustusalueen pelaaminen oli myös pääosin hyvällä tasolla.

Tähtipaidat olivat kuitenkin pienissä ratkaisevissa asioissa selvästi vastustajaansa parempia, kuten maalipaikkojen hyödyntämisessä ja maalivahtipelissä.

Etenkin Starsin sensaatiomaalivahti Anton Hudobin ansaitsee vuolaat kehut pudotuspelien esityksistään. Omintakeisesta torjuntatyylistään huolimatta kokeneen Hudobinin pelaamisesta on huokunut varmuutta, joka on myös näkynyt kenttäpelaajien vahvana luottona maalivahtiin.

Vaikka Starsin peli on monin paikoin näyttänyt rimpuilevalta selviytymistaistelulta, se ei silti ole panikoitunut tai alistunut juuri missään vaiheessa näiden pudotuspelien aikana. Tämä on osoitus joukkueen henkisestä kasvusta verrattuna vaikkapa viime vuoden pudotuspeleihin, jolloin se ei onnistunut katkaisemaan sarjaansa tulevaa mestaria Bluesia vastaan toisella kierroksella.

Pelitavallisesti heikoissa Läntisen konferenssin pudotuspeleissä Stars löysi hienolla tavalla keinot menestykseen ja on ehdottomasti ansainnut paikkansa Stanley Cupin finaaleissa 20 vuoden tauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös