Mielipide

Ei ollut Mika Pyörälästä Kärppien Messieriksi: Lupaus pakkovoitosta jäi lunastamatta

LIIGA / Kolumni
Kärppäkapteeni Mika Pyörälä lupasi joukkueelle voiton, kuten Mark Messier konsanaan, mutta lupauksen pitäminen ei sujunut yhtä hyvin.

39-vuotias Mika Pyörälä on todellinen kärppälegenda: seuran kaikkien aikojen paras pistemies hän on ollut jo yli vuoden ja vielä tälläkin kaudella kärppäkapteeni oli joukkueen johtava pelaaja myös tuloksellisesti. Viime kaudella Pyörälä hätyytteli jopa koko Liigan pistepörssin kärkikymmenikköä.

Konkaripelaaja on urallaan tottunut voittamaan ja johtamaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Erehtymätön ei kuitenkaan Pyöräläkään ole.

Kun Kärpät oli puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan 0–2-tappiolla, kapteeni Pyörälä lupasi Kärppien voittavan seuraavan pelin Raksilassa. Tällainen lupailu toi heti mieleen vuoden 1994 NHL:n pudotuspelit ja New York Rangersin kapteenin Mark Messierin, joka vannoi joukkueensa voittavan New Jersey Devilsin ja vievän ottelusarjan seiskapeliin.

Pyörälän ja Messierin välillä on kuitenkin se ratkaiseva ero, että Messier piti lupauksensa iskemällä hattutempun.

Ei Pyörälääkään voi yrityksen puutteesta syyttää, sillä kapteeni pelasi ja laukoi kärppäpelaajista toiseksi eniten. Hyvältä sektorilta ammutuista viidestä kudista kuitenkin kolme meni ohi maalin ja HIFK-maalilla Frans Tuohimaa torjui loput.

Luvattu voitto oli luonnollisesti kapteenilta erinomainen yritys motivoida joukkojaan parempaan suoritukseen, mutta lopputulokseksi jäi tyhjät puheet, joiden takana sen paremmin kapteeni kuin muukaan joukkue ei pystynyt seisomaan.

Messierin ura oli fantastinen jo ennen Stanley Cup -kevään voittolupausta, mutta tämä on eittämättä yksi ikimuistoisimpia hetkiä Messierin legendaarisen uran varrelta. Pyörälällä on sopimus Kärppien kanssa vielä ensi kaudesta, joten kärppälegendalla on mainio mahdollisuus kuitata pudotuspelien epäonnistuminen ja tyhjäksi jäänyt lupaus jatkamalla tasokasta peliään.

Olisi nimittäin sääli, jos Pyörälän upeasta urasta jäisi päällimmäisenä mieleen tällainen tympeä epäonnistuminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös