Mielipide

Edullista ja riskitöntä - Ondrej Kasen jatkosopimus on Ducksille täysosuma

NHL / Kolumni
Viime kaudella 20 maalia kuin varkain tehneen Ondrej Kasen edullinen jatkosopimus voi jo ensi kaudella saada Ducks-GM Bob Murrayn näyttämään jopa nerolta.

Anaheim Ducks julkisti aiemmin tällä viikolla tehneensä Ondrej Kasen kanssa kolmen vuoden mittaisen ja 7,8 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Tšekkihyökkääjän uusi sopimus vaikuttaa Ducksin palkkakattoon 2,6 miljoonan dollarin verran.

Kasen nousu NHL-hyökkääjäksi on ollut lähtökohtiin nähden epätavallisen nopea. Ducksin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2014 pelasi vielä varausta seuranneella kaudella Tšekin toiseksi korkeimmalla seuratasolla. Kase kirjoitti tulokassopimuksensa keväällä 2015 ja teki NHL-debyyttinsä jo marraskuussa 2016. 

Varsinaisen läpimurtonsa Kase teki viime kaudella, kun hän viimeisteli 66 runkosarjaottelussa 20 maalia. Tämä riitti Ducksin sisäisen maalipörssin jaettuun toiseen sijaan yhdessä Adam Henriquen kanssa. Kase toi sähäkkänä luistelijana anaheimilaisjoukkueen hyökkäykseen kipeästi kaivattua nopeutta ja luontaista maalintekotaitoa. 

Kase loisti erityisesti tasaviisikoin. Hän teki 20:stä maalistaan 18 tasaviisikoin, samalla kun hänen 30:stä tasaviisikoin tehdystä tehopisteestä peräti 28 oli ykköspisteitä (maaleja tai ykkössyöttöjä). Kasea enemmän peliaikaan suhteutettua henkilökohtaista maaliodottamaa loi Ducksin hyökkääjistä vain paljon tšekkihyökkääjän kanssa samassa ketjussa pelannut Nick Ritchie

GameScorella mitattuna Kase oli peliaikaan suhteutettuna koko Ducksin paras hyökkääjä

GameScorella mitattuna Kase oli peliaikaan suhteutettuna koko Ducksin paras hyökkääjä niin tasaviisikoin kuin kaikki tilanteet huomioiden. Toki Henriquen, Kasen ja Ritchien muodostama kolmosketju pääsi usein pelaamaan heikompia ketjuja vastaan, kun Ryan Keslerin ja Ryan Getzlafin kolmikot painivat kaukalossa vastustajan ykkösnyrkkejä vastaan illasta toiseen. 

Mikäli 22-vuotiaan Kasen urakehitys jatkuu tätä vauhtia, Ducks teki loistavan peliliikkeen kiinnittäessään laiturin kolmeksi vuodeksi todella edullisella sopimuksella. Kun esimerkiksi Corey Perryn keskimääräinen kausiansio, 8,625 miljoonaa dollaria, alkaa vuosi vuodelta näyttää yhä huonommalta, Ducks tarvitsee tilanteen tasapainottamiseen juuri Rickard Rakellin ja Kasen kaltaisia edullisia jatkosopimuksia.

Kasen sopimus on erinomainen myös siitä syystä, että sen sisältämä riski on hyvin pieni. Samaan aikaan tšekkilaiturilla on potentiaalia jopa parantaa viime kauden jo erinomaisista maali- ja pistemääristä, etenkin jos hän pääsee pelaamaan esimerkiksi loistavana pelintekijänä tunnetun Getzlafin kanssa. Kaksikko pelasi viime kaudella tasaviisikoin yhdessä vähän yli 100 minuuttia erinomaisin tuloksin.

Kase on kuitenkin myös osoittanut, että hän pystyy luomaan maalipaikkoja ja olemaan joukkueelle muutenkin hyödyksi myös pienemmässä roolissa. Tämän vuoksi on hyvin vaikea nähdä, että sopimus saa kahden vuoden päästä Ducks-fanit kiroamaan GM Bob Murrayta. Toisaalta jos Kase iskee isommassa roolissa esimerkiksi yli 25 maalia, Murray tulee näyttämään jopa nerolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös