Mielipide

ESPN:n toimistolla kirottiin, kun NHL-toimittajat pilasivat draaman kaaren

NHL / Kolumni

Tuhatpäinen yleisöjoukko oli tullut viettämään keskiviikkona kaunista kesäiltaa Seattlen pohjoisosassa sijaitsevaan Gas Works -puistoon. Moni entisen öljynjalostamon maille kerääntyneistä ihmisistä oli pukeutunut ankkurilla varustettuun siniseen paitaan, toisin sanoen Seattle Krakenin uuteen kotipelipaitaan. 

Keskiviikon laajennusvaraustilaisuus oli samalla myös TV-yhtiö ESPN:n ja NHL:n ensimmäinen yhteinen projekti. Urheilumediajätti osti NHL:n TV-oikeudet viime kauden päätteeksi ja on nyt liigan merkittävin yhteistyökumppani media-alalla.

Liigan 32. organisaation varaukset julkaistiin komeasti televisioon tehdyssä julkistamistilaisuudessa, jossa nähtiin mukana paikallisia julkisuuden henkilöitä. Tilaisuudessa oli yksi heikko kohta – lähes kaikki NHL-jääkiekkoa seuraavat ihmiset tiesivät Krakenin kokoonpanon jo vajaat kymmenen tuntia ennen varsinaista julkistamistilaisuutta.

NHL:n omien sääntöjen mukaan Krakenin seurajohdon piti toimittaa valittujen pelaajien lista liigan toimistolle aamykymmeneltä itärannikon aikaa. Lähes samalla kellonlyömällä NHL-toimittajien armeija julkaisi Krakenin valinnat tviitti tviitiltä maailman tietoisuuteen. Lopputulos oli odotettu. Kun valinnasta kerrotaan pelaajalle, hänen agentilleen ja kahden joukkueen johdolle, tiedon karkaaminen kuplan ulkopuolelle ei varsinaisesti yllätä. 

ESPN:n toimistolla aamun tviittejä katsottiin varmasti pahalla silmällä.

NHL-toimittajien työ on kaivaa ulos tietoa, joka ei ole julkisesti saatavilla. Silti eilisen epävirallinen julkistamistilaisuus tuntui epäoikeudenmukaiselta. NHL ja ESPN olivat rakentaneet yhdessä viihdyttävän ja tällä kertaa melko tiiviin puolentoistatunnin ohjelman, jonka kohokohtana oli uusien pelaajien paljastus. 

ESPN:n toimistolla aamun tviittejä katsottiin varmasti pahalla silmällä. Varsinaisen julkistamisen katsojaluvut jäivät nyt varmasti pienemmäksi, kun joukkueen kokoonpano oli jo koko kansan nähtävillä aamun aikana. Jos NHL ja ESPN olisivat halunneet tehdä todellista TV-viihdettä, olisi Krakenin pitänyt tehdä valintansa suorassa lähetyksessä. 

Seuraavan kerran kun TV-kamerat suuntaavat linssinsä Seattleen, kyseessä on seuraava historiallinen merkkipaalu – Krakenin ensimmäinen kotiottelu Climate Pledge -areenalla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös